Съдът върна Дейвид Славчев като директор на видинския театър

Сподели: 

Дейвид Славчев се връща като директор на Драматичен театър – Видин – възстановен е на длъжността след спечелено дело срещу Община Видин, тъй като съдът е преценил, че уволнението му е било незаконосъобразно. Новината потвърди за вестник „НИЕ“ и самият Дейвид Славчев. Той коментира, че юридическият казус не е бил сложен и съдебното решение не е изненада, но сподели, че не иска да се връща в детайли към тези минали вече събития, а е по-добре да се фокусира към бъдещето и към това, което предстои.
Славчев обясни, че след като е спечелил делото, се е свързал със сегашния кмет на община Видин д-р Цветан Ценков и са разговаряли. „Много приятно съм впечатлен от неговото отношение към културата, към изкуството и, в частност, към театъра. Очевидно той смята и чрез култура да прави имидж на града, което лично мен ме касае, и много ме радва“, отбеляза Славчев. „Тъй като наистина чисто като казус делото е ясно и аз мога да го спечеля и на следващите инстанции, настоящето ръководство на Общината, в лицето на кмета д-р Ценков, не възнамерява да обжалва решението на съда, поне така ми бе казано. С д-р Ценков не се познаваме лично, тепърва ще се запознаем, но мисля, че имаме взаимно любопитство един към друг. Смятам, че театърът може да бъде много полезен на Общината, както и Общината – на театъра. А това е най-доброят вариант“, посочи още Дейвид Славчев.
Той сподели, че вече година и половина от четиригодишния му мандат начело на театъра е изминала и е жалко, че толкова време е било загубено в съдебни спорове, но все пак не се отказва от амбициозните цели, с които дойде във Видин. „Има много неща, които могат да се направят. Моята цел е всички да чуят за този театър, той да представя Видин в останалите градове в България, че и в чужбина, да участваме в много фестивали. Да правим хубав театър“, обясни Дейвид Славчев.
Тъй като в момента поставя пиеса в Силистра и ще приключи с това някъде средата на февруари, тогава той ще встъпи отново в длъжност като директор на театъра във Видин. „Поне така говорихме с кмета. Тогава съответно ще събера и целия състав на театъра и ще започнем да работим“, посочи Славчев.

НИЕ