Съставиха 25 акта по време на полицейска операция на територията на РУ-Кула

Сподели: 

На 7 контролно-пропускателни пункта, изградени на териториите на общините Кула, Грамада, Макреш и Бойница, полицейските екипи провериха 99 моторни превозни средства и 116 лица. Акцията се проведе на 15 март. За констатираните нарушения съставиха 25 акта. Контролни проверки служителите на реда извършиха в два пункта за изкупуване на черни и цветни метали, в търговски обект и заложна къща.

В хода на акцията криминалисти предприеха претърсване на частен адрес в с. Чичил. В имота откриха и иззеха ловна пушка и 71 патрона калибър 12 - съхранявани в нарушение на ЗОБВВПИ, и незаконна малокалибрена карабина и 25 патрона калибър 5.6 мм. По случая в РУ - Кула е образувано досъдебно производство по чл.339, ал.1 от НК.

От частен дом в с. Раковица униформените иззеха 0.500 кг нарязан тютюн и цигари без бандерол, а на стопанина съставиха акт по Закона за акцизите и данъчните складове. По случая в РУ-Кула е образувана предварителна проверка по чл.234 от Наказателния кодекс.

Операцията е проведена по заповед на главния секретар на МВР във връзка с разпореждането на министъра на вътрешните работи за активни действия по един от основните приоритети на МВР – повишаване на сигурността в населените места и по-ефективно противодействие на престъпността.