Състезателки на СК „Радуканови“ с успешно участие на лекоатлетически турнир в Сърбия

Сподели: 

На 18 февруари в Димитровград, Сърбия се състоя международният турнир за скокове „Лъвски скок“. В спортната проява участие взели четири състезателки на Спортен клуб по лека атлетика „Радуканови“ – Видин с треньор Мирослав Радуканов. А равносметката е четири завоювани медала и много добро представяне и на четирите възпитанички на спортния клуб, коментира за вестник „НИЕ“ треньорът им Мирослав Радуканов.
Паолина Дочкова при девойките, родени 2005-06 г., спечелила 2 златни медала – на скок височина и скок дължина. Рая Пламенова надвила опонентките си при момичета, родени 2009-10 г. и завоювала златен медал на скок дължина, с постижение 4.29 м. Ивайла Мишина се завърнала със сребърен медал на скок дължина – въпреки че видинлийката се състезавала с една година по-големи от нея състезателки, тъй като участвала при момичета, родени 2007-08 г., със своите 4.92 м се класирала на второ място. Владислава Бойчева, която също се представила много добре, се наредила на пето място на скок дължина в същата възрастова група.
„На турнира участваха около 120 деца от България и Сърбия. Представянето на нашите състезателки беше отлично. Много съм доволен. Реализираха си моментните възможности и се вижда, че работим правилно, вървим в правилната посока“, коментира треньорът Мирослав Радуканов. Той поясни, че и на четирите момичета това е било първото международно участие.
На състезателите на клуба по лека атлетика „Радуканови“ им предстоят състезания в София на 29 февруари и на 1 март. „След това нашият клуб организира състезание във Видин на 4 април, а на 10 и 11 май ни предстои финалът на Go kids. Освен това имаме покана и за турнир в Румъния на 2 май“, уточни Мирослав Радуканов.