С концерт и спортни занимания във Видин ще се противопоставят на агресията сред младежите

Сподели: 

Концерт с популярни изпълнители, спортни занимания и обучения за младежи – това ще предложи тридневният младежки фестивал, който ще се проведе във Видин от 8 до 10 септември. Програмата започва с обучения, които ще бъдат организирани в залата на Общинския съвет, от 11:00 ч.
Кулминацията е спортният празник и концертът на 10 септември. Спортните занимания ще стартират в 11:00 ч., пред откритата сцена на Художествената галерия в Крайдунавския парк. Вечерта от 20:00 ч. е концертът, в рамките на който на една сцена ще излязат популярни изпълнители от различни жанрове – миро, La Cubania OriginalАлбена Вескова и танцьорите от Ансамбъл „Българе“, Стоян Бончев, Борис Луков, Анастасия и Теодора.
Събитията се организират в рамките на проект „Спорт срещу агресията“. Целта на проекта е да обвърже намаляването на агресията със същевременен отговор на потребностите на младите хора – от намиране на подкрепа и създаване на чувство за значимост в общността и групата – референтните значими други – връстници и възрастни.