С успех премина Коледната изложба-базар и традиционният концерт на съставите от Младежкия дом - Монтана

Сподели: 

18 декември бе емоционален и изпълнен с преживявания не само за участниците, но и за гостите дошли да се насладят на празничната атмосфера, по повод коледния базар–изложба и спектакъл на съставите от Младежкия дом в Монтана. Концертната програма започна с открита демонстрация по самоотбрана на децата от Клуба по Винг Чун, придружени от своя инструктор Асен Асенов. Те създадоха „бойна обстановка” с излизането си на сцената и предизвикаха интерес с уменията си по самоотбрана.
Веднага след тях чаровните момичета от Клуб по спортни танци „Астра”, с ръководител Луиза Стефанова, изпълниха сцената със завладяващи танци, а гласовитите деца от „Пъстренец джуниър” внесоха свеж полъх, изпълнявайки „Какво ми се вранееше”, „Цръно ми око, ергенче”, и „Турчин върви из горицо зелену”.
Публиката избухна с влизането на „Денс машин”, които „взривиха„ сцената с динамиката на танците си, а красотата на фолклора ни изпъкна с танцьорите от Ансамбъл „Младост”. Аплодисменти получи и Петя Илиева и нейния камерен хор „Пъстренец”, които изпълниха няколко самостоятелни песни и една обща с „Пъстренец джуниър”. Групите при Общински младежки дом редуваха песни и танци, традиционно и модерно, нашенско и чуждоземско, а част от ръководителите споделиха впечатленията,  постиженията и наградите през 2019.
Цветя от името на кмета на община Монтана Златко Живков и кошница с цветя от името на областния управител Росен Белчев поднесоха заместник-кметът Тихомир Антонов и заместник -областният управител Цветко Цветков.