Теоретико-практически обучения за действия при ПТП проведоха пожарникари във Видин

Сподели: 

Теоретико-практически обучения за действия при ПТП и инциденти с електрически и хибридни автомобили са провели спасителните екипи на районните пожарни служби във Видин, Белоградчик и Кула. Обученията целят повишаване на професионалната експертиза на спасителните екипи – теоретични знания и практически умения.
Заниманията, провели се от 20 до 22 юни, са преминали през два етапа – теория и практика. В хода на теоретичната подготовка, главен инспектор Генадий Янчовски, началник на сектор „Пожарогасителната и спасителна дейност“ в РДПБЗН – Видин, е презентирал четири теми: Работа с хидравлични спасителни инструменти; Спасителни и неотложно аварийно-възстановителни работи при пътнотранспортни произшествия; Спасителни и неотложно аварийно-възстановителни работи при пътнотранспортни произшествия с товарни автомобили; Как да действаме при инциденти с хибридни и електрическите автомобили.
Практическите занимания са се състояли на специално оборудвана площадка, като за целта са използвани два автомобила, предоставени от видински център за рециклиране. Пожарникарите от спасителните екипи на трите районни служби са упражнили действия за спасяване на пострадали при ПТП чрез използване на хидравлични инструменти.