Традиционен турнир по тенис на маса в село Майор Узуново

Сподели: 

По повод Международния ден на младежта – 12 август за поредна година се проведе традиционният турнир по тенис на маса в село Майор Узуново, който отново бе организиран със съдействието на Сдружение „Активно общество“. Началото на спортната проява бе поставено през 2016 година, когато по проект, финансиран от Сдружение „Активно общество“, Народно читалище „Пробуда-1901“ се сдоби с маса за тенис и бе обособено специално помещение за любителите на този спорт.
Така вече пет години в читалището в Майор Узуново децата и младежите от селото и техни гости развиват своите умения по тенис на маса, учат се на дисциплина и създават у себе си навици за активен начин на живот. Всяка година тайните на играта пред младежите разкрива опитният треньор по тенис на маса Галя Панкова, а неизменен спонсор и партньор е Сдружение „Активно общество“.
Първото място в тазгодишното издание на турнира грабна Дани Венциславов, на второ място се нареди Адриан Стайко, а третото място спечели Марио Росенов. Наградите за най-добрите бяха подсигурени от Сдружение „Активно общество“ и връчени от Иван Базов, зам.-председател на организацията.