Третираха срещу кърлежи, бълхи и комари във Видин

Обработено е и в гр. Дунавци, и село Градец
Сподели: 

По график, изготвен от „Д.Д.Д-1“ ООД и съгласуван с Общината, на 14 май за втори път се третираха срещу кърлежи и бълхи зелените площи в областния град. Обработени бяха паркове, градинки, детски площадки и междублокови пространства във Видин, работено е и в гр. Дунавци, и село Градец, съобщиха от Общината. Следващите дейности са предвидени за месец август, а до края на годината трябва да достигнат до 14 пръскания, посочиха от общинската администрация.
През тази седмица и при благоприятно време ще започне извършването на аерозолни обработки срещу комари. Дезинсекционните обработки ще се проведат отново във Видин, гр. Дунавци и всички населени места по поречието на река Дунав - в селата Ботево, Цар Симеоново, Антимово, Гомотарци, Кошава, Кутово и Сланотрън. За намаляване популацията на комари през годината са предвидени 17 дезинсекционни обработки.
Дейностите са съобразени с изискванията за безопасност. Препаратите, които се използват в борбата с вредителите, са безвредни за хора и животни, като за информация на гражданите са поставени и необходимите предупредителни табели, подчертаха от Община Видин.