Трима възпитаници на видинската математическа гимназия се класираха на национална олимпиада по английски

Сподели: 

Нов повод за гордост на ППМГ "Екзарх Антим I" - Видин донесоха Радослав Попов, Цветослав Попов и Денислав Йонов, които единствени от цялата област Видин достигнаха до финалния кръг на олимпиадата по английски език за учебната 2022-2023 г. 

В първа състезателна група (VIII клас) Денислав Йонов, ученик на г-жа Ивета Ангелова, постигна четвърти резултат с 94 точки и заедно с още 30 ученици от страната получи правото да разгърне своя чуждоезиков потенциал на националния кръг на олимпиадата, който ще се проведе на 12 март във Варна.

Цветослав Попов, ученик на г-жа Лорета Борисова, е класиран от националната комисия за финалния кръг с осми резултат от 39 допуснати ученици в трета състезателна група (X клас).

Триумфът по английски език за Видинската математическа гимназия в тазгодишната олимпиада бе затвърден с първия резултат на Радослав Попов (93 точки), с който той си осигури място сред най-добрите 12 ученици от цялата страна при дванадесетокласниците от пета състезателна група. Възпитаникът на г-жа Жени Асенова постави своеобразен рекорд с пето поредно участие на националния кръг на олимпиадата по английски език. Талантът на Видинската математическа гимназия ще тръгне уверен за Варна в защита на шампионската си титла от предходната учебна година.

Източник:
ППМГ ”Екзарх Антим І”

Град Видин