Трима мъже са задържани по сигнали за купуване на гласове във Видинска област

В хода на полицейските действия са образувани четири досъдебни производства за престъпления срещу политическите права на гражданите
Сподели: 

Трима мъже са задържани по сигнали за купуване на гласове в хода на полицейски действия, съобщиха от Областната дирекция на МВТ – Видин. На 10 ноември, след анализ на постъпила в Районно управление – Видин оперативна информация, в условията на неотложност криминалисти извършили претърсвания в три населени места – на частни адреси и в търговски обект.
От домовете на 41-годишен във Видин и 52-годишен в Брегово, както и от магазин на 56-годишен в Ново село разследващите иззели тетрадки и тефтер с имена на лица и изписани парични суми срещу тях. Мъжете са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. Работата на разследващите екипи по случаите продължава в рамките на образуваните по описа на районното управление три досъдебни производства по чл.167, ал.3 от Наказателния кодекс.
След сигнал за купуване на гласове във връзка с предстоящите избори служители на Районно управление – Белоградчик са извършили претърсване в частен дом в с. Горни Лом. Оттам по надлежния ред са иззети сумата от 1500 лева (банкноти с номинал 50 и 100 лева). Работата по случая продължава, а по описа на районното управление е образувано досъдебно производство по чл.167, ал.3 от Наказателния кодекс.