Трима пианисти са сред стипендиантите на община Монтана

Сподели: 

Девет момичета и момчета с изявени дарби получиха стипендии от кмета на община Монтана Златко Живков. Това е втората сесия за годината. Еднократно финансово стимулиране получиха пет ученици. В  област „наука и техника" са отличени Деян Георгиев и Матей Минев от V клас на Природо-математическата гимназия „Свети Климент Охридски". Пианистката Нанси Колева от същия клас заслужи стипендия в област „култура и изкуство". Същата бе отпусната и на певицата Магдалена Александрова – V клас, от ІV Основно училище „Иван Вазов". В област „спорт" еднократна стипендия бе връчена на състезателя по борба Христо Цветанов - ХІІ клас от Гимназията по строителство архитектура и геодезия „Проф. арх. Стефан Стефанов". 
С годишна стипендия са отличени в област „наука и техника" Ива Иванова, която тази година завърши природо-математическата гимназия в Монтана и вече е първи курс студент по журналистика в Софийския университет. В област „култура и изкуство" годишната стипендия е за пианиста Томас Симеонов - VІІ клас от І-во Основно училище „Св. св. Кирил и Методий", а в област „спорт" е за състезателката по карате Ивета Георгиева - ІV клас от ІV Основно училище.
Специалната стипендия на Община Монтана за 2019 година в област „култура и изкуство" е за талантливата Анна-Мария Арсенова - ХІІ клас от Природо-математическата гимназия в Монтана. Тази година тя има награди от световен и международен конкурс по пиано. Мечтае да учи тонрежисура в Софийския университет и да продължава да прославя родния си град по целия свят.