Три медала за СК „Борба, самбо, джудо“ от държавните лични шампионати по джудо

Сподели: 

На 29 февруари и 1 март в зала „Арена Асарел“ в град Панагюрище се проведоха държавните лични шампионати (ДЛШ) по джудо за юноши и девойки младша възраст и за мъже и жени. И в двата дни участие взеха състезатели на видинския Спортен клуб „Борба, самбо, джудо“ с треньор Пламен Петров, които завоюваха три медала – един сребърен и два бронзови.
При голяма конкуренция от над 300 участници в първия ден на Държавния шампионат по джудо за юноши и девойки 2020 година на стълбичката на победителите се качиха Мария Димитрова, която стана вицешампионка, и Ема Бирхан, която спечели бронзов медал. Иван Сунгарски остана на пето място, а Симона Мирославова и Даниел Панцев се наредиха на седмите места.
В неделята – 1 март, се проведе Държавният шампионат по джудо за мъже и жени за 2020 година. От СК „Борба, самбо, джудо“ участие взеха 5 състезатели. И в тази възрастова група участник от видинския клуб се качи на стълбичката на шампионите. Трето място и бронзов медал спечели Милен Милчев в категория над 100 кг. Видинският състезател спечели четири срещи с ипон и много атрактивни хвърляния, но загуби на полуфинала от станалия в последствие шампиона в категорията. Останалите състезатели на СК „Борба, самбо, джудо“ – Теодора Кръстева, Андрей Телбишки, Мариян Маринов и Кристофър Петков, имаха малшанс и останаха извън медалите.