Тържествено изпращане на зрелостниците от випуск 2022 във Видин

Сподели: 

Общо 423 е броят на завършващите средното си образование в деветте училища на територията на община Видин. Навсякъде абитуриентите бяха изпратени със специални церемонии.
На тържеството в ППМГ „Екзарх Антим I“, където се сбогуваха с юбилейния 50-ти випуск, гост бе Борислава Борисова, заместник-кмет по хуманитарни дейности и социална политика на Общината. Тя поднесе поздравителен адрес от името на кмета д-р Цветан Ценков на директора на гимназията Румяна Петрова и се обърна с приветствие към ученици и учители. „Искам да благодаря на г-жа Петрова, както и на целия педагогически колектив за високия професионализъм, усилията и труда, положени във възпитанието на тези млади хора като едни достойни граждани на Република България“ – каза тя. И от сърце пожела на зрелостниците да намерят своето призвание в живота, да следват мечтите си и да прославят нашата математическа гимназия и старопрестолния ни Видин. Тя заяви, че винаги ще се гордее с факта, че също е възпитаник на тази гимназия.
По традиция и тази година бяха връчени почетни плакети на зрелостници в 3 категории: за постижения в учебната дейност; за блестящо представяне на олимпиади, състезания, национални научни форуми и издигане авторитета на ППМГ „Екзарх Антим I“; за високи резултати в областта на спорта.
С много вълнение и мили думи учениците от четирите паралелки на юбилейния випуск поздравиха своите класни ръководители и преподаватели.
Цветомира Илиева, заместник-кмет „Финансово-стопанска дейност, бюджет и икономическо развитие“, беше гост на тържеството в Гимназията с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков“, която тази година завършват 99 абитуриенти. На изпращането на випуска присъства и Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил.
Заместник-кметът поздрави дванадесетокласниците и им пожела здраве и успехи. Илиева прочете и поздравителен адрес от кмета на Община Видин д-р Цветан Ценков. „Скъпи млади хора, последният училищен звънец ознаменува затварянето на една глава от книгата на Вашия живот, за да се разгърне нова страница. Искрено Ви пожелавам на нея да „напишете“ своята история на успеха!“ – се отбелязва в адреса.
От чуждоезиковата гимназия спазиха традицията и на тържественото изпращане на випуска отличиха десет ученици за цялостния им принос в сферата на образованието и издигане престижа на училището. Статуетката „Криле“, с която се удостоява най-успешният випускник, тази година беше връчена на Радина Андреева.
Заместник-кметът по устройство на територията и развитие на инфраструктурата Светослав Скорчев присъства на изпращането на випуск 2022 г. на Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“. Той пожела на зрелостниците да бъдат дръзки и смели, както подобава на младостта, да побеждават трудностите и винаги да помнят родния Видин, училището и приятелите от детството.
Секретарят на Община Видин Валери Димитров беше гост на тържествата в Средно училище „Св. св. Кирил и Методий“ и Средно училище „Цар Симеон Велики“.
Всички учебни заведение в Община Видин, които изпращат зрелостници, получиха поздравителни адреси от кмета д-р Цветан Ценков.