Урок по родоучение в Белоградчик

Сподели: 

С няколкоминутни аплодисменти и станали на крака, децата на Белоградчик отдадоха почит на националните ни герои, загинали за свободата на България.
Мероприятието, организирано по повод Националния празник на България - 3-ти март, и годишнината от Освобождението на Белоградчик, от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, се проведе в Народно читалище „Развитие – 1893” гр. Белоградчик от екипа на „НЕзабравимата България” и нейният основател д-р Искрен Красимиров.
Те представиха на учениците от НУ „Васил Левски” и СУ „Христо Ботев” първата по рода си програма за интерактивно обучение – патриотичното филмово-театрално шоу. То има възпитателно-образователен характер и включва откъси от филми, представяйки цялата история на Българското Възраждане и Освобождението на България, като и всички народни будители, „оживяват” на екрана.
"Любовта към родината не идва на готово. Тя се възпитава. За съжаление много малко деца имат този пример вкъщи“, казва Искрен Красимиров, затова изказваме своята благодарност на директорите на двете училища, които подсигуриха присъствието на учениците, както и на Читалищното настоятелство за съдействието при организацията.
Секретар МКБППМН, община Белоградчик