Усилено се почистват храсти и оформят короните на дървета във Видин

Сподели: 

През изминалите два дни бяха изрязани опасните клони на дърветата по ул. „Екзарх Йосиф I“. Освен това беше премахната самонастанилата се растителност по тротоарите и в зелените площи около жилищните блокове. Вече приключи работата и в ж.к. „Александър Стамболийски“, ж.к. „Вида“, по ул. „Широка“, както и по бул. „Панония“ (в участъка от надлеза до изхода на града в посока Дунав мост 2).
Дейностите стартираха още в началото на октомври в изпълнение на поетия от кмета на община Видин д-р Цветан Ценков ангажимент работниците от звено „Чистота“ да влязат във всеки квартал и междублоково пространство и да въведат в подобаващ вид зелените площи. Работата ще продължи поетапно и в останалите квартали на Видин през цялата есен, както и през зимата, когато метеорологичните условия позволяват това.
Поддържането на зелените площи и на дървесната растителност се извършва със специализираната техника на Общината. В момента се провежда обществена поръчка за купуване на допълнителна техника, с която качеството на услугата ще се подобри още повече.