Успешно приключване на данъчната кампания за физическите лица отчитат от НАП – Видин

Над 76 % от декларациите са подадени онлайн, до 30 септември коригираме неточности във формулярите
Сподели: 

Успешно е приключила данъчната кампания за физическите лица в област Видин. до Данните на приходната агенция сочат, че до полунощ на 3 май 6703 души са подали декларациите си пред НАП и са декларирали своите доходи за 2021 година.
Над 76 % от декларациите за доходите на физическите лица са подадени по интернет с персонален идентификационен код (ПИК) на НАП или електронен подпис. Повече от 70% от гражданите са се възползвали от предварително попълнените декларации за доходите, които са достъпни в Портала за е-услуги на агенцията.
В случай на допуснати неточности в декларираните данни, до 30 септември 2022 г. данъкоплатците имат възможност да направят промени, като подадат коригираща декларация, напомнят от приходната агенция
„Данъчната кампания за деклариране на доходите, получени от физическите лица през 2021 г., приключи успешно. Отчитаме завишен брой на подадените декларации, което до голяма степен се дължи на многократно по-високите данъчни облекчения за деца и за деца с увреждания. Високо оценяваме добросъвестното спазване на данъчното и осигурително законодателство, като продължаваме да подпомагаме и улесняваме данъкоплатците при изпълнението на задълженията им към фиска. Благодаря на колегите в НАП за усилията, търпението и отлично свършената работа“, каза заместник изпълнителният директор на приходната агенция Милена Кръстанова.