Ученици от математическата гимназия завоюваха медали по лека атлетика

Отборите на ППМГ по лека атлетика – юноши и девойки, се представиха достойно на финалите на ученическите игри
Сподели: 

Отборите на видинската математическа гимназия се върнаха с медали от финалите на ученическите игри по лека атлетика за юноши и девойки. Домакин на състезанията за пореден път бе стадион „Хаджи Димитър“ в Сливен. Участваха победителите от четирите зони на България.
Във възрастова група 8-10 клас Ивайла Мишина спечели първото място на дълъг скок. В надпреварите, които се проведоха от 24 юни до 26 юни, атлетите на ППМГ „Екзарх Антим I“ се откроиха и в другите дисциплини. В сектора за гюлле Ивайла Мишина е с трети резултат. Божидара Юлиянова е трета на скок височина и четвърта на дълъг скок. 
При юношите Георги Петков е втори на 100 метра гладко бягане. Васил Антонов е втори на дълъг скок, а на 200 метра финишира трети. Третото място на почетната стълбичка в дисциплината 4 по 100 метра заеха Калоян Димчев, Георги Петков, Божидар Димитров и Алекс Радушев. В отборното класиране юношите на математическата гимназия са на четвърто място, а девойките – на шесто място.
Победители в отборното класиране на финалните състезания по лека атлетика от Ученически игри ’2023 за 8-10 клас и при девойките, и при юношите за пореден път станаха представителите на Варна. Вторите места заеха отборите на Русе – девойки и Бургас – юноши. Трети са Кюстендил и София.