Фестивал на слънчогледа

Мероприятието ще се проведе на пл. „Жеравица“ от 28 до 31 август
Сподели: 

Община Монтана, Регионална занаятчийска камара – Монтана и „Лива Арт” ЕООД организират за втори път Фестивал на слънчогледа. Мероприятието ще се проведе на площад „Жеравица“ от 28 до 31 август.
На Фестивала ще има занаятчийско изложение, фермерски пазар, кулинарно шоу, арт занимания за деца и музикална програма.
От 28 август в продължение на четири дни на площад „Жеравица“ в Монтана ще бъдат подредени щандове с дърворезби, керамика, ножове, накити, рисувано стъкло и коприна, ризи с българска бродерия и др.
На фермерския пазар производители ще предлагат хляб и хлебни изделия, месни и млечни продукти, сокове и сладка, мед, вино, пречистено масло, билки, натурална козметика.
Децата пък ще могат да се включат в разнообразни артзанимания, като за първи път ще има и сапунена работилница.
За ценителите на кулинарното изкуство организаторите са предвидили различни традиционни вкусотии, които ще бъдат приготвени на място. Специалитети от месо, зеленчуци, баници, гофрети и др. Ще се предлага и домашна лимонада.
На 31 август кмета на община Монтана Златко Живков ще почерпи с приготвена от него на място домашна баница с чипровски кори по традиционна рецепта в бакърена тава.
За доброто настроение на посетителите е предвидена ежедневна музикална програма, като на 30 август от 20 часа „Виво Монтана“ ще повдигне градусите на настроението на макс.