Футболен празник на „Арена Дреновец“

Сподели: 

При препълнен стадион, голям интерес и перфектна организация се изигра 1/16 финалът в турнира за Купата на България между отборите на ФК „Дреновец“ и „ЦСКА-1948“.
За населението на село Дреновец беше чест, че за първи път в населеното място дойде отбор от елитната „ЕфБет“, лига и то воден от легендата на българския футбол, един от златното българско поколение – Красимир Балъков.
Футболната среща наблюдаваха Иво Марков, председател на Областния съвет на БФС – Видин, Еней Кузманов, председател на съдийската комисия, Александър Александров, кмет на община Ружинци, Надя Иванова, президент на ФК „Дреновец“.
Александър Александров връчи почетни плакети за особени заслуги за футбола в България на изпълнителния директор на „ЕфБет“ Цветомир Найденов – от негово име наградата прие президентът на ФК „ЦСКА-1948“ Добрин Гьонов. Кметът на Ружинци връчи почетни плакети и на героя от САЩ`94 Красимир Балъков, както и на Димитър Димитров-Каубоя, маркетингов директор на гостуващия клуб.
Александров подари плакети и на двама рожденици от отбора на ФК „Дреновец“ – на играещия треньор Александър Петров и на Калоян Цветанов, с пожелание за здраве и дълго да радват футболната общественост в село Дреновец.
Трайни следи в сърцата на зрителите на футболния празник оставиха с изпълненията си и момичетата от мажоретния състав, с ръководители Бойка Александрова и Димка Дончева. За доброто настроение на публиката и гостите се погрижи и диджей Иво Иванов, с хитове от 80-те и 90-те години, вдигайки градуса на емоциите.
Футболната среща завърши при резултат 6:0 за елитния тим на гостите, които изнесоха футболната лекция на „Арена Дреновец“. А за феновете на отбора-домакин остана наградата, че на живо видяха как играе отбор от най-високия футболен ешалон в България и надеждата, че момчетата на ФК „Дреновец“ ще се поучат от урока, който получиха и ще радват занапред с много успехи в Северозападна трета лига.
Кметът на община Ружинци Александър Александов пожела „до нови срещи“ и благодари на всички зрители, присъствали на срещата за указаната подкрепа. От ФК „Дреновец“ също благодарят на ружинския кмет за чудесната организация на футболния празник.
ИВО Иванов