Хиляди красиви цветя ще украсят Видин през пролетта

Сподели: 

Община Видин започна усилена кампания за засаждане на пролетните цветя в градините и зелените площи на града. Те са общо над 11 000 броя – 7 000 теменужки, повече от 3 790 парички и 115 мини рози, многогодишни храсти – над 180, в това число лоницера, берберис и лигуструм. Лалетата са 3 580, от 21 вида.
Засаждането на новите цветя и храсти не нарушава декоративната растителност в площите на завършения проект „Основна реконструкция на централната пешеходна зона“ и е в съответствие с изискванията за озеленяване, посочиха от Общината.
Вече са засадени площите на площад „Бдинци“, до фонтана „Глухарчето“, в началото на Крайдунавския парк - пред хотел „Бонония“, до фигурите на лисичките, откъм хотел „Анна-Кристина“, в парк „Рова“, до НАП.  Засадени се и цветя в посока от детската площадка при Телеграф капия към паметника на Свободата. Изненада за гражданите и гостите на града ще бъде алиумът (див лук, 250 бр.), който ще краси пространството при фонтана до паркинга на Община Видин.
На ул. „Княз Александър Батенберг“, при влизане в града преди кръговото кръстовище, е планирано напълно обновяване на зелената площ. Предстои да се засадят храстовидни растения и цветя: мини рози, теменужки и лалета. Ще бъдат зацветени и тревните площи до Стамбол капия, в близост до Драматичния театър, пред музей „Конака“, както и полукръговете около водната площ пред Съда. Пространствата там ще красят 1050 лалета, които са дарение на Общината.