Художникът Петър Дарковски представя изложба във Видин

Сподели: 

Художникът Петър Дарковски ще представи във Видин своята самостоятелна изложба, озаглавена „Светове“. Тя ще бъде подредена в БиблиоПощата, а официалното откриване ще бъде на 31 май (сряда) от 18:00 часа.
Това е тринадесетата самостоятелна изложба на родения в село Раковица (община Макреш) художник. В нея той ще покаже творби в областта на живописта. Художникът има и редица колективни участия в над тридесет изложби.
По време на събитието почитателите на изкуството ще имат възможност да се запознаят с Петър Дарковски и да разговарят с него.
Петър Дарковски е роден на 12 ноември 1969 г. в с. Раковица, община Макреш, Кулско. Започва да рисува на 6-годишна възраст, а професионално се занимава с живопис от 1998 година. Картините му се отличават с оригинален рисунък и техника, специфични за него. Основни теми, застъпени в картините му, са архитектурата на старите български къщи и църкви, абстрактни символи и силуети, самодиви или портрети в близък план, които имат особено характерен стил, типичен за художника. Член е на Съюза на българките художници и на Дружеството на пловдивските художници. Собствениците на картините му са галерии в страната и в чужбина – Сърбия, Германия, САЩ, Дубай, Йерусалим. Живее и твори в гр. Видин.