Художници творят в рамките на Фестивала на изкуствата „Дунавски вълни“

Сподели: 

Художници творят в рамките на Фестивала на изкуствата „Дунавски вълни“. Видинският талант Теодора Георгиева се включва в културната проява за първи път. Тя избира екологична тема с акцент опазване на околната среда, като идеята е с акрилни бои за дърво и метал да преобрази общо 9 електрически табла в центъра на града. Освен че рисува, Теодора се занимава и с дърворезба.
По време на Деветото издание на фестивала парк „Владикина бахча“ също ще придобие различен облик. Там работи преподавателят по изобразително изкуство в Професионалната гимназия „Михалаки Георгиев“ и Професионалната гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ Цецка Александрова, заедно със свои ученици. Доброволците боядисват пейки с надпис „Дунавски вълни“, а т.н „пънчета“ в парка, до една от детските площадки, ще бъдат изрисувани с анимационни герои. Предстои да бъде очертана спортна занимателна игра край пространството около обновения кът и писта за тротинетки.
По-късно към художниците ще се присъедини и Светослав Нинов, който ще рисува върху стената на сградата на читалище „Цвят“, откъм Крайдунавския парк.