Цвета Караянчева връчи членски карти на нови членове на ГЕРБ във Видинско

Сподели: 
Караянчева получи подарък  -бронзова статуетка "Олимпия", дело на българския скулптор Александър Пройнов, който й я връчи лично
Председателят на Народното събрание Цвета Карянчева, която е и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, заедно с депутата Владимир Тошев  посетиха край град Димово трасето на новоизграждащия се газопровод „Балкански поток“, на което се работи денонощно. Запознаха се и с работата на трасето на новоизграждащия се участък от Е79 в района на Димово.

Видин е областта с най-много приети нови членове на Политическа партия ГЕРБ в последните няколко месеца. Това отчете председателят на Народното събрание и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Цвета Караянчева, която на 7 септември посети Ружинци, Брегово и Видин – целта на визитата й беше именно връчването на картите на новоприети членове.
Срещата във Видин се проведе в обновената благодарение на целева субсидия от Правителството сграда на видинския Драматичен театър. Събитието откри областният координатор на ГЕРБ – Видин Владимир Тошев, който поздрави по случай националния празник 6 септември събралите се в залата. Сега, четейки историята и гордеейки се с нея, трябва да си направим съответните изводи – че в настоящите тежки времена, когато светът се изправя пред проблемите, породени от пандемията от коронавирус, трябва да вървим единни и обединени, отбеляза Тошев.
„За да можем да продължим тази успешна на световен фон борба, която Правителството на господин Борисов и на ГЕРБ води успешно. За пореден път ние приемаме нови членове на ГЕРБ. Каквито и да са фалшивите новини и истории, които се разказват, истината е тук, в тази зала, истината е в залата в Ружинци, истината е в залата в Брегово. Истината е, че ние, от ГЕРБ, признаваме грешките си, моментално се стремим да ги отстраним, знаем за слабостите си, защото постоянно говорим – не помежду си, а с тези, които не са в тази зала, които нямат членски карти на ГЕРБ“, подчерта Владимир Тошев.
Той обърна внимание, че в залата има представители на СДС и други десни формации, с които ГЕРБ подписа споразумение за съвместно управление на община Видин, визирайки председателя на Общински съвет – Видин и лидер на СДС за Видинска област Генади Велков и областния управител Момчил Станков. „Радвам се, че трусовете, които имаше миналата година в структурата на ГЕРБ – особено в община Видин, са преодолени. Ние ще бъдем силни дотогава, докато работим. Но като всички работещи, допускаме и пропуски, имаме и слабости, които обаче отстраняваме веднага, слушайки хората – не само в тази зала, но и хората отвън, на улицата, в кварталите, в малките селца, чуваме какво ни казват и се стремим да го изпълним. Докато това е така, няма кой да победи политическа партия ГЕРБ. Продължаваме заедно напред, защото Видин и Видинска област са прекрасни и имат нужда от нас – имат нужда от политиките на ГЕРБ и на нашите приятели от СДС и другите партии в дясно“, заяви Владимир Тошев.
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева беше категорична, че каквото и да говорят критиците, ГЕРБ е в кондиция и проведените в Ружинци, Брегово и Видин срещи за официално приемане на нови членове доказват това. „Благодаря на Владимир Тошев за работата, която върши, защото Видин е областта с най-много приети членове в рамките на няколко месеца. Така че поздравявам господин Тошев – мисля, че оценката на Изпълнителната комисия беше вярна, когато решихме да продължим да работим с него като областен координатор, мисля, че не сме сгрешили, като гледам тази зала и новите членове на ГЕРБ, които са тук“, сподели Караянчева.
„Имаме грешки, имаме проблеми, които трябва да решаваме, но ги решаваме в движение, открито заставайки пред хората и казвайки какво мислим. Истината и сърцето са най-важното нещо за една партия. И ако човек работи със сърце, резултатите са налице. Партия ГЕРБ мина през много препятствия през своите 12 години на развитие. За радост, нямаме спадове, за радост продължаваме да приемаме членове на партията. И това е причината да съм във Видин, защото над 200 членове имаме нови“, обясни Цветан Караянчева. След няколко месеца предстоят избори и те ще покажат реалното състояние на ГЕРБ, посочи тя. „Аз съм убедена, че ние сме силни, сплотени, единни. Ако някой иска да си ходи, нека да си ходи. Ние никого не задържаме насила, но с радост приемаме нови хора и държим на тези, които са в нашите редове“, каза Караянчева.
„Видин – една „червена“ област, постепенно започна да придобива „син“ цвят. Защото хората виждат, че за десет години в управлението ГЕРБ промени облика на държавата – сега хората живеят малко по-добре – има работа, инфраструктура…“, категорична беше Караянчева.
Председателят на Народното събрание коментира и актуалните събития. Тя отбеляза, че вече е ясно за всички, че единствената цел на протестиращите е да управлява служебно правителство, назначено от президента Радев. Според Караянчева, доказателство за това е реакцията на предложения от ГЕРБ проект на нова конституция и започналата процедура за свикване на Велико народно събрание – искания, които протестиращите издигаха, но сега се отмятат от тях. „Не ни е страх от служебно правителство. Страх ни е за държавата, страх ни е какво ще се случи с хората, защото за година и половина управление на Орешарски после две години наваксване на Правителството „Борисов“ за всички поразии, които се случиха“, посочи Цвета Караянчева. Тя коментира още, че сега БСП искат да организират избори, макар че не са в състояние да организират дори едни честни избори за председател на собствената си партия.
Председателят на Народното събрание коментира и темата за машинното гласуване, като посочи, че подкрепя въвеждането му, но счита, че трябва да се запази и възможността за гласуване с хартиена бюлетина. В същото време Караянчева отбеляза, че не приема идеята за 48-часови избори, тъй като създава възможности за изборни злоупотреби, като изрази мнение, че това предложение ще бъде отхвърлено при окончателното гласуване в Народното събрание на промените в Изборния кодекс.
Тя припомни, че досега ГЕРБ не са организирали нито едни парламентарни избори, но въпреки това винаги стават първа политическа сила. „Посланията са важни – това, което отиваш и казваш на човека. И аз няма да си позволя да кажа: „Г-жа Нинова е лоша“, или „Г-н Карадайъ е лош“. Не, аз ще кажа какво ще направим ние. Ние можем още да направим за България. Имаме грешки, но мога твърдо да кажа: ние не сме мафия, г-н президент“, заяви Цвета Караянчева, като подчерта, че е неприемливо който и да е да нарича мутри 1 200 000 български граждани, колкото са гласоподавателите на ГЕРБ на предходните парламентарни избори.
С негативизъм, с викане не се печелят избори, не се печелят хора, категорична беше Караянчева. „Важно е да вървим напред, да увличаме хора с политиките си, да обясняваме какво искаме да направим, а пък който ни припознае – добре дошъл“, каза в заключение Цвета Караянчева.