Цветен надпис „ВИДИН“ е поставен в Крайдунавския парк

Сподели: 

Големи цветни букви, изписващи името на нашия град – Видин, създават „цветно“ настроение за разхождащите се в Крайдунавския парк. Надписът е поставен в началото на парка, в близост до Драматичния театър. Инсталацията представлява високи един метър букви, монтирани върху бетонен постамент, и е дарена от дамите от Инър Уийл клуб – Видин. А до броени дни буквите ще засветят, превръщайки се в чудесен декор за нощни снимки.
Днес (25 август) новата придобивка беше официално открита в присъствието на кмета на община Видин д-р Цветан Ценков, заместник-кмета Борислава Борисова и представителки на благотворителната дамска организация. Кметът приветства инициативата и благодари на дамите от Инър Уийл клуб – Видин за подаръка, който правят за своя град. И изрази надежда този пример да е вдъхновение и за други видинлии, които също да дадат своя принос за подобряване облика на Видин.
„Това е входът на Видин. Надявам се още догодина отново 100 000 туристи да слизат от корабите тук и да виждат този прекрасен надпис. Като градоначалник, се надявам много наши съграждани да повярват в идеята, че Видин може да се превърне в „перлата“ на Дунава. И да започнат да работят и те по идеята да се почиства около техните блокове, да се облагородява. Да дават идеи къде какво да направим. Така че нашият роден град да заприлича на едно прекрасно място за живеене“, заяви д-р Ценков.
Видинският кмет съобщи, че плановете са още през тази есен да бъде разработен проект за частта на Крайдунавския парк от театъра до крепостта „Баба Вида“, включително предвиждащ изграждане на система за поливане. Така че това обичано от жителите и гостите на града ни място да възвърне достолепието, което е имало в годините назад.
Ася Пешева, в края на чиито мандат като ротационен председател на „Инер Уил“ – Видин разполагането на надписа стана факт, обясни, че средствата за реализиране на тази идея са събрани по време на благотворителния осмомартенски бал, който дамският клуб традиционно организира. „Идеята за светещите букви е много стара – от няколко години е. С много любов и много желание я реализирахме. Надявам се, че тези цветни букви ще донесат много настроение, много усмивки. Това наистина е входът на града, началото на градината и много искаме да стане едно любимо място за нашите съграждани и гостите на Видин, да стане място за много усмивки, за много срещи и за много любов“, сподели Ася Пешева.