Цигари, маскирани като баници, задържаха на Дунав мост при Видин

Сподели: 

Над 440 000 къса (22 032 кутии) цигари с валиден български акцизен бандерол са задържали митническите служители при проверка на товарен автомобил в района на Дунав мост – Видин. От Агенция „Митници“ съобщиха, че на 27 юни е селектиран за проверка камион с българска регистрация на изход от Република България, пътуващ за Западна Европа.

Водачът – български гражданин, е представил документи за превозвания товар – хранителни стоки-тестени изделия. Превозното средство е сканирано с мобилна рентгенова система, като при анализа на изображението са установени нетипични плътности в средната част на товарното помещение. Извършена е и физическа проверка, в хода на която е установено, че кутиите, в които би следвало да има баница, всъщност са пълни с цигари на известни марки. Освен че са подредени плътно в картонените кутии, тютюневите изделия с български бандерол са увити и във фолио, вероятно в опит да бъдат направени „невидими“ за рентгена.

Водачът е отрекъл да е притежател на акцизните стоки. Цигарите са иззети, а на шофьора е съставен акт за установяване на административно нарушение. 

Снимка: Агенция „Митници“