ЦСМП – Видин получи дарение от средства за индивидуална защита

То беше предоставено в рамките на кампанията „Лайънс дарява за медиците на България“
Сподели: 

Дарение, включващо осем комплекта средства за индивидуална защита за многократна употреба (гащеризон, шлем, маски и ръкавици), получи Центърът за спешна медицинска помощ (ЦСМП) във Видин. Дарението бе осъществено в рамките на кампанията „Лайънс дарява за медиците на България“ – то беше предадено на директора на ЦСМП д-р Станислав Поломски от Мариела Савкова, президент на Лайънс клуб „Вида“ – Видин.
На 20 май Международната Лайънс фондация – LCIF /Lions Clubs International Foundation/ е предоставила грант от 10 хиляди долара, с които Асоциацията на Лайънс клубовете „Дистрикт 130-България“ е закупила 200 пълни комплекта средства за индивидуална защита за центровете за спешна медицинска помощ в 20 града в страната, един от които е Видин, обясни Мариела Савкова. Тя сподели, че за нея е удоволствие да връчи това дарение за медиците от Центъра за спешна помощ във Видин и благодари на Регионалната здравна инспекция, в лицето на директора д-р Венцислав Владински, за оказаното съдействие за организиране на дарението.  
„Област Видин е една от най-засегнатите от COVID-19, това неминуемо доведе до огромно натоварване в дейността на Центъра за спешна помощ. Голяма част от заразените и заболелите бяха транспортирани, и то не еднократно, към много болнични заведения, това прави стотици курсове натовареност на Центъра. Така че много лични предпазни средства бяха изразходени. Всяко едно такова дарение е от огромна полза“, сподели д-р Поломски, като благодари от сърце на Асоциацията на Лайънс клубовете в България.
Дарените средства за индивидуална защита са от най-висок клас, подчерта Мариела Савкова. „Гащеризоните са изработени от специален плат, осигуряващ най-високо ниво на защита и многократна употреба – изпиране до 50 пъти, с европейски сертификати за качество, произведени от българска фирма. От целия Европейски съюз, само в България се произвеждат облекла с това качество“, обясни президентът на ЛК „Вида – Видин“. Допълни, че лицевите щитове /шлемове/ са изработени от плътен поликарбонат с изключителна здравина и еластичност и висококачествена рамка от неръждаема стомана, позволяващи термична дезинфекция до 121 градуса в автоклав и могат да се носят с очила и маска, произведени също от българска фирма.
„Всеки от нас от Асоциацията на Лайънс клубовете „Дистрикт 130-България“ е силно ангажиран с живота и процесите на развитие на българското общество. С това дарение изразяваме нашата подкрепа и съпричастност към работата на смелите български медици, които са белите рицари с големи сърца и грижовни длани, застанали да бранят здравето и живота ни на горещата COVID-19 барикада“, сподели Мариела Савкова.
НИЕ