Четирима задържани при спецоперация във Видин

Сподели: 

Четирима задържани, образувани едно досъдебно производство и пет предварителни проверки – това са резултатите от проведена през вчерашния ден екипи на видинската полиция и жандармерията специализирана операция. В рамките на спецакцията служителите на реда са извършвали активна контролна дейност в град Видин и населени места на територията на Районно управление – Видин.  Операцията е била с цел противодействие на конвенционалната престъпност, гарантиране на добър обществен ред, осигуряване на полицейско присъствие в малки населени места и подобряване на обстановката по пътна безопасност, съобщиха от пресцентъра на видинската полиция.

От там информираха, че в условията на неотложност криминалистите предприели претърсване в апартамент във Видин, обитаван от двама мъже – на 22 и 27 години. В жилището открили и иззели 26.91 грама бяло прахообразно вещество – реагирало на амфетамин при полевия наркотест, и 21.15 грама суха листна маса – индикирала на канабис при теста. Разследването по случая продължава, образувано е досъдебно производство по чл.354а от Наказателния кодекс.

При проверки на пет частни адреса – във Видин и с. Арчар, униформените установили общо 8.5 кубика дърва без контролна горска марка и без документи, доказващи законния им произход. На стопаните са съставени актове по Закона за горите. По случаите са заведени пет преписки по чл.235 от Наказателния кодекс. 

В хода на операцията е било установено лице – обявено за общодържавно издирване. С полицейска мярка за срок до 24 часа, са били задържани четирима (един от тях по Указа за борба с дребното хулиганство). 

Полицейските екипи са проверили 187 лица (от тях 23-ма криминален контингент) и 133 моторни превозни средства. За констатирани нарушения по Закона за движението по пътищата са съставени 9 акта и 33 фиша.