Шахматен турнир се проведе в село Горни Лом

Сподели: 

Турнир по шах се проведе преди дни в село Горни Лом (община Чупрене). Спортното събитие е традиционно – организира се всяка година с подкрепата на Община Чупрене. Тазгодишното издание бе открито от кмета на Чупрене Анжело Добричов, който пожела успех на всички участници. След това той направи и първият символичен ход, с което бе даден старт на състезанието. 

Сред основните организатори на проявата са Атанас Антов и Павел Флоров. За вестник „НИЕ“ те разказаха, че турнирът се провежда вече десетина година. Идеята за организирането се родила тъй като в село Горни Лом, а и в съседните населени места имало доста хора, запалени по шахмата. Решили, че едно такова състезание ще е даде възможност на майсторите на играта да премерят сили и в същото време да се разтоварят от ежедневните грижи. 

Тази година в турнира се включиха 18 участници. Състезанието премина в дух на спортсменство. След оспорваните двубои станаха ясни и победителите. На първо място се класира Станислав Кънев от село Белимел (община Чипровци), втори стана Владимир Кръстев от град Монтана, а на трето място завърши Жоро Илиев от град Берковица. Те бяха наградени от кметски наместник на село Горни Лом Илиян Михайлов.