Ще започне ли скоро дългоочакваният ремонт на булевард „Панония“ във Видин?

Сподели: 

До дни се очаква да бъде подписан договор с фирмата, която ще ремонтира булевард „Панония“ във Видин. Това съобщи видинският градоначалник д-р Цветан Ценков на проведеното днес (29 май) заседание на Общинския съвет (ОбС), по време на което бе повдигнат въпросът за лошото състояние на тази основна пътна артерия в града.
„Още на 14 февруари 2020 година сигнализирахме, че липсват около 70 метра метални преградни пана в разделителната ивица. В последно време, знаете, станаха доста катастрофи – за съжаление и с човешки жертви и прави впечатление, че паната още не са възстановени, а предполагам, има и други, които липсват“, посочи общинският съветник Людмил Димитров. Той отбеляза, че това създава предпоставки за пътно-транспортни произшествия и за човешки жертви, включително защото се създават условия пешеходци да пресичат булеварда не на обозначените за това места.
От трибуната на местния парламент видинският кмет изрази надежда, че в близките дни ще бъде подписан договор с избрания изпълнител за ремонта на булеварда. „Много желан обект за много фирми. Слава богу, комисията, която за втори път заседава, надявам се тази седмица да излезе с решението и да подпишем по най-ниската цена. Така че да спрат спекулациите, жалбите и в КЗК (Комисия за защита на конкуренцията - бел. на ред.), и в Административния съд, с цел наистина видинчани да се радват на един модерен булевард“, обясни д-р Ценков. Той допълни, че местната власт има идея всички пешеходни пътека на булевард „Панония“ да бъдат направени повдигнати, както и да се сложат мантинели. Д-р Ценков допълни, че се предвижда също доизграждане на кръгови кръстовища, както и направа на велоалея.
Средствата за ремонта на булевард „Панония“ бяха предоставени на Община Видин от държавата в края на миналата година.