„Бдин” Видин започна зимната си подготовка под треньорското ръководство на Николай Цветков – Демона.

Сподели: 

„До събота ще тренираме във Видин. В понеделник заминаваме на лагер 13 дни в Хърватия. Там ще изиграем пет контролни срещи. Там ще протече основната част от подготовката”, обясни Цветков, който бе играещ треньор на „Бдин“ през миналия сезон.

Ръководството на клуба работи и по селекцията за пролетния дял на първенството. „Има няколко момчета, които все още не можем да обявим на този етап твърдо като нови попълнения. Ще минат проби и се надявам, че сред тях ще успеем да открием хора, които ще помогнат да вдигнем качеството на отбора. Чисто организационно клубът трябва да отиде на по-добро ниво, за да може да търси и по-добри резултати, но работим за селекцията, работим за това да се привлекат добри футболисти, които да носят победи, да носят точки и по този начин да отидем по-напред в класирането“, обясни Цветков. 

Освен досегашният старши-треньор Живко Желев, отбора са напуснали и шестима от състезателите. „Тома Ушагелов реши, че иска да търси друго развитие. Лошото е, че ни напуснаха и двамата вратари – Мартин Цветанов и Иван Василев, като Иван ни изненада в последния момент с решението си, но ние няма да спираме никой, тъй като момчетата дадоха каквото можаха, имат право да напуснат. Георги Станимиров също ще търси друг клуб. Преди това се разделихме с Георги Цеков и Валдемар Лашков. Това са нормални неща във футбола, работим за привличането на други хора.“, посочи треньорът на "бдинци".

Финансовото състояние на клуба е нормално, увери Николай Цветков: „Имаше много писания в медиите, тиражираха се неща, които не отговорят на истината. Заплатите са изплатени. Това, което внасяше неяснота, идваше от това, че не се знаеше занапред как ще продължи клубът, но моята информация е, че нещата са изгладени, подредени и няма да има проблем с финансирането на „Бдин“.

Първенството на Втора футболна лига се подновява на 17 февруари. В първия пролетен кръг „Бдин“ ще гостува на „Беласица“ (Петрич).
 

Текст и сн. ОФК „Бдин“