„Видабаскет“ започна с победа участието си в шампионата

Сподели: 

Мъжете на „Видабаскет“ се завърнаха в държавния шампионат с категорична победа над шампиона в групата „Чавдар“ Троян. Мачът завърши при резултат от 71:58 точки.
Капитанът Юлиян Колев продължава да изумява баскетболната общественост със спортното си дълголетие. Любимецът на баскетболен Видин отново бе над всички в този двубой с актив от 32 точки, 5 борби и 2 откраднати точки. Юношата на клуба Никола Емилов даде заявка да бъде един от лидерите на отбора в този шампионат. Талантът на видинската математическа гимназия завърши с дабъл-дабъл (17 точки и 11 борби). Опитният Теодор Киров също се включи впечатляващо с дабъл-дабъл (14 точки и 11 борби). Студентът Цветомир Стрезов за краткото си време на терена бе първи помощник на нашите в подкошието и вкара важен кош, с който попари надеждите на троянци за обрат. Гардовата линия Калоян Петров и Кристиан Нунов бяха в основата на организацията на играта за „Видабаскет“, а на игрището влязоха и младите видински надежди Ради Георгиев и Теодор Тодоров.
„Видинските момчета посветиха този успех на новия председател на клуба Калин Лозанов и се надяват на нови успехи през този сезон на завръщане в мъжкия баскетбол“, съобщиха от баскетболния клуб.
В следващия кръг „Видабаскет“ ще се изправи срещу отбора на „Чардафон“ (Габрово), а срещата ще се играе на 16 октомври в Троян.