„ИзЦЕЛяване – решения по време на криза“ е темата на тазгодишния Хекатон във Враца

Сподели: 

За пета поредна година екипът на „Враца Софтуер Общество“ организира Хакатон за хора от всички възрасти, като този път темата е „ИзЦЕЛяване – решения по време на криза“. Събитието ще се проведе между 02 - 04 октомври. В HackVratsa може да участват всички ученици, студенти и възрастни. Участниците може да работят в една от 4-те категории: Уебсайт и уебприложение /Мобилно приложение / Десктоп приложение / Embedded системи (хардуер).
Темата „ИзЦЕЛяване – решения по време на криза“, събира в себе си безброй възможности за идеи, проекти и реализацията им. Свързана е с COVID-19 кризата, която обхвана целия свят и това как ние можем да и противодействаме. Тази ситуация доведе много от страните до колапс в здравната им система, бюджета и засегна най-много обикновените граждани. Темата има за цел да провокира творческо мислене за намиране на технологични решения, които да помогнат на хората в настоящата ситуация. Отборите могат да предложат идеи за проблеми, които те виждат като значими.
Събитието ще се проведе в ИТ центъра на ул. Кокиче 14 , на 02 - 04 октомври. Ще стартира в петък вечер и ще протече през уикенда. Тогава ще бъдат представени и компаниите партньори на събитието - WMware, Questers, America for Bulgaria, Melon и Vola software,  благодарение на които са подготвени награди и различни изненади за участниците.
В HackVratsa може да участват всички - ученици, студенти и възрастни. Целта на инициативата е да събере на едно място програмисти, дизайнери и предприемачи, които заедно да формулират концепция за технологичен продукт и да стартират работа по неговото разработване. Участниците може да работят в една от 4-те категории: Уеб сайт и уеб приложение / Мобилно приложение / Десктоп приложение / Embedded системи (хардуер).
"Събери отбор от 2 до 5 човека и заедно ХАКВАЙТЕ за позитивна промяна в обществото", канят организаторите на Хекатона. Регистрацията е отворена, записването става на сайта на „Враца Софтуер Общество“: https://hack.vratsa.net/