„Кула 04“ – шампион на Областната футболна група във Видин (СНИМКИ)

Сподели: 

Футболистите на „Кула 04“ са шампиони в Областната футболна група във Видин за сезон 2023/2024 година. Те подпечатаха шампионската си титла с категорична победа като гост на „Рациария“ – Арчар в последния кръг на първенството, срещите от който се играха на 12 май (неделя).

До последния кръг на надпреварата шампионът не беше ясен, а за първото място се бореха отборите на Кула и „Ботев 1947“ – Грамада. Равенство или победа означаваше титла за „Кула 04“, които два кръга по-рано успяха да спечелят, макар и с минималното 1:0, срещу прекия си съперник и излязоха начело в класирането. В последния мач от шампионата кулчани не допуснаха изненада и постигнаха повече от убедителна победа с 10:1 срещу домакините от Арчар. Изненадата обаче дойде от отбора на „Ботев 1947“ – Грамада, който допусна загуба с 3:2 от „Тимок“ – Брегово. 

Така с 37 точки „Кула 04“ стана безспорен първенец на Областната футболна група, като от 14 срещи през сезона записа 10 победи и допусна само една загуба. Отборът на Грамада остана на второ място с 32 точки. На трето място завърши отборът на „Партизани“ – Макреш. В класирането следват отборите на „Тимок“ – Брегово, „Балкан“ – Белоградчик, „Ружинци“, „Рациария“ – Арчар и „Дуло“ – Видин.