„Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!“ – Седмица на детска пътна безопасност в Белоградчик

Сподели: 

В дните 16-22.09.2021г. Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL организира кампания, целяща да намали до нула поне за един ден броя на загиналите при пътнотранспортни произшествия. Посланието на кампанията е „Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!”. В България, кампанията се провежда под патронажа на г-н Бойко Рашков – министър на вътрешните работи, и 21 септември е обявен за Ден без загинали на пътя.

 По повод дните на безопасността учителите от ДГ „Иглика” – Белоградчик, посвещават седмицата на образователни дейности, свързани с правилата за движение и безопасност на пътя. Посредством методите на изобразителното и приложно изкуство, образователни игри и беседи, ще се затвърдят и разширят знанията и уменията на децата за правилата за движение и безопасност.

При спазване на противоепидемичните мерки ще бъдат проведени присъствените образователни беседи от служителите на „Пътен контрол” към РУ – Белоградчик на децата и учениците, акцентирайки върху рисковете при преминаване/пресичане на опасните зони, пешеходни преходи,  кръстовища и др.

В кампанията по превенция на пътната безопасност и осигуряването на спокойна и безопасна учебна година, с беседи и активни образователни дейности се включат също учители и ученици от НУ „Васил Левски”и СУ „Христо Ботев”.

Пресслужба на община Белоградчик