„Морковена приказка“ разказва видинският куклен театър

Премиерата на кукленото представление е на 30 ноември
Сподели: 

На 30 ноември, сряда, от 18:00 ч. Държавен куклен театър – Видин ще представи премиерата на „Морковена приказка“. Режисьор и сценограф на кукленето представление е Бояна Минковска, която в този проект избира да работи с  драматурга Лиляна Байлова -  един мултидисциплинарен артист, с няколко награди за текстове на детски пиеси. Минковска държи да повери музиката на местен автор и така се свързва с Николай Антов. Видинската аудитория добре го познава от работата му за бившата формация „Север“ и тазгодишния концерт-спектакъл „Пресътворените песни“, с който той представи нов прочит на музиката си през годините. Николай и преди е писал театрална музика, както за куклени, така и за драматични постановки. Към екипа на композитора се присъединяват Александър Станев – музикално програмиране и Георги Дечев от River Town Studio – звуков дизайн. И двамата също от Видин.
В главните роли публиката ще види Пламен Кънев – дългогодишен актьор в ДКТ – Видин, и една от най-новите дами в екипа на театъра – Яна Иванова, за която „Морковена приказка“ е първи спектакъл на видинска сцена.
Бояна Минковска дебютира на сцената на Държавен куклен театър – Видин с дипломния си спектакъл „Акули в банята“ през 2018 г. Изявява се и като актриса в представлението „Кой си ти, приятелю?“ на Христо П. Иванов, който също е част от екипа на театъра. Бояна е и сценограф на „Коледна какафония“ и „Изгубеният подарък“ – и двете поставени на сцената на видинския куклен театър. Преди пандемията реализира коледен спектакъл в Столичен куклен театър – „Бисквитко спасява Коледа“, който продължава да се играе около празниците, а миналата година издава първата си книга „Експедиция Коледни бисквитки“, която разказва историята от спектакъла.
„Морковена приказка“ ще Ви пренесе в пъстра градина с моркови, зелки и ряпа,  където безстрашен вълк и малка зайка ще търсят отговори за приятелството.
От театъра препоръчват предварително запазване на билети за премиерата в сряда. Може да го направите на телефон 0894 601611 или на съобщение във Фейсбук страницата им.