„ТЯ във ВИДИН“ с девето издание

Сподели: 

Днес (5 октомври) от 17.45 часа, в лоби бара на Хотел „Дунав“ ще се проведе деветото издание на социалния формат „ТЯ във ВИДИН“, който цели да покаже активните жени на Видин. Този път организаторите на формата ще представят Красимира Виденова – директор на детска градина „Русалка“, в която децата се обучават по метода на Мария Монтесори и Антонина Славова – реставратор и иконописец, която ще представи мини изложба на част от творбите си.
Форматът се организира изцяло на доброволчески принцип от Ели Цветанова, Ели Емилова, Никол Крумова и Мария Петрова, и е с вход свободен.
Повече за форматът „ТЯ във ВИДИН“ можете да намерите в групата във Facebook: https://www.facebook.com/groups/308976170372163/
Как е създаден форматът?
Успешният социален формат ТЯ в...™ е създаден в Пловдив през юни 2018 г., когато Марина Кисьова де Хеус, Елена Лулчева и Кирина Стоянова, от Фондация „Екатерина Каравелова“, решават да организират събитие, което дава възможност на две активни жени, които живеят в Пловдив и които не са толкова известни, да разкажат за себе си и дейността си. Наричат събитието „ТЯ в Пловдив“. Срещата се оказва толкова емоционална и въздействаща, че започва да се случва всеки месец, давайки дума всеки път на различни участнички. Повече за формата и дейността на Фондация „Екатерина Каравелова" можете да намерите на: www.sheinbulgaria.org.
Към настоящият момент формата се реализира във Видин, Враца, Монтана, Плевен, Ловеч, Стара Загора, Пловдив, Варна, Габрово, Велико Търново и Сандански.