12 младежи започват платен стаж в Община Видин

Сподели: 

Кметът на Видин д-р Цветан Ценков връчи договорите на 12 младежи, които започват платен стаж в общинската администрация. Осигуряването на трудовата заетост е в рамките на Младежката програма, която Община Видин организира за втора поредна година съвместно с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. В едномесечния платен стаж са включени неактивни младежи на възраст от 16 до 29 години. Одобрените 12 кандидати получиха днес трудовите си договори на специална церемония в залата на Общинския съвет.
Кметът д-р Цветан Ценков поздрави младите хора и изрази радостта си, че ще могат да намерят реализация за този един месец през лятото, както и увереност, че ще останат удовлетворени от труда си и резултатите от него, като в същото време ще бъдат полезни на своя собствен град. „Усилията на нашата администрация са насочени към Вашия по-добър жизнен стандарт в бъдеще. Така че тази година, когато есента открием и двете нови фабрики и някои от Вас, които искат да работят и останат във Видин, може би ще намерят своята реализация. Други пък ще станат студенти и ще решат дали да се върнат. Колкото по-хубав е Видин във Вашите очи, толкова по-добре ще живеете и Вие в него“ – каза д-р Ценков. Той пожела успех на младежите в новото начинание и им връчи трудовите договори.
Емилия Николова, началник отдел „Хуманитарни дейности“ в Община Видин, обясни, че младите хора се назначават на 4-часов работен ден, като ще получат заплащане, съобразено с действащата нормативна уредба. Тя представи експертите от отдела, които ще осъществяват методическото ръководство по време на стажа.
Младежите ще бъдат включени в дейности, свързани с облагородяване на градската среда, реновиране на обществени места, в организацията на предстоящи събития от календара на Общината като традиционния Видински панаир, Международния фолклорен фестивал „Синия Дунав“ и др.