16 медала по джудо за състезателите на СК „Бъдин“ – самбо и джудо

Сподели: 

За пореден път видински деца доказаха, че спортът в нашия град е на почит. Въпреки че доста време не беше разрешено да се тренира, след като залите отвориха врати, децата се втурнаха да наваксат пропуснатото. Цяло лято състезателите на видинския Спортен клуб "Бъдин“ – самбо и джудо тренираха, за да възвърнат формата си. И усилията им бяха възнаградени. Възпитаниците на треньорите Габриела Кирилова и Красимир Нинков завоюваха общо 16 медала от първото, след пандемията, състезание по джудо за деца.
На 13 септември в град Перник мериха сили над 300 състезатели от 22 клуба по джудо в България. Състезателите на видинския Спортен клуб ,,Бъдин“ - самбо и джудо се завърнаха с 3 златни, 4 сребърни и 9 бронзови медала.
За златото се пребориха Полина Добрилова, Рая Петрова и Илия Радков. Сребро взеха Томас Александров, Кристиян Георгиев, Ивайло Найденов и Андрей Цанов. С бронз се окичиха Кристиан Ангелов, Дари Тихомиров, Валентин Добрилов, Виктор Василев, Константин Ганчев, Милен Методиев, Мартин Ангелов, Мария-Антония Стоянова и Петър Найденов.
„В спорта най-силните винаги печелят. Само благодарение на своето постоянство, старание и желание да постигнат желаната цел, спортистите печелят. Понякога пътеката до този пиедестал продължава много дълго...
Честито на всички победители! Успех на целия отбор в предстоящите състезания“, заявиха от клуба.
Снимки СК „Бъдин“ – самбо и джудо