171 глобени във Видинско заради липса на предпазни маски

Сподели: 
Снимка: БГНЕС

В дните от 16 до 23 април включително служителите на реда са продължили контрола по спазването на противоепидемичните мерки на териториите на трите районни управления на МВР в област Видин. В хода на извършените проверки на открити и закрити обществени места полицаите съставили общо 171 акта по Закона за здравето на граждани, засечени без поставени предпазни маски, съобщиха от Областната дирекция на МВР.
Служителите на Районно управление – Видин са санкционирали 94 души, служителите на РУ – Белоградчик – 60 души, а служителите на РУ – Кула – 17 души.

Нарушаване на домашна карантина разследва видинската полиция под надзора на прокуратурата
През изминалата седмица е започнала работа по още три досъдебни производства за нарушения на противоепидемичните мерки в условията на обявено извънредно положение. Разследванията - по описите на трите районни управления на МВР във Видин, Белоградчик и Кула, се провеждат под ръководството на прокурори от Районна прокуратура – Видин.
От ОДМВР – Видин съобщиха, че 18 са общо досъдебните производства по чл.355, ал.2 от НК, образувани от 15 март до 20 април, включително. (чл.355, ал.2 от Наказателния кодекс предвижда наказание до 5 години лишаване от свобода и глоба от 10 000  до 50 000 лв.)