2/3 от пътищата в областите Видин, Враца и Монтана са в лошо и много лошо състояние

При избора на обходните маршрути след затварянето на участъка Мездра – Лютидол не са избирани по-добрите, а тези, които могат да се ползват, призна регионалният министър
Сподели: 

2/3 от пътищата в областите Видин, Враца и Монтана са в лошо или много лошо състояние. Този добре известен факт на живеещите в Северозапада призна и служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова. Според нея, именно това е и предопределило избора на обходни маршрути при затварянето на участъка от Мездра до Лютидол, което е факт от началото на месеца и беше причина да се разреши минаването на ТИР-ове през Петрохан.

При избора на обходните маршрути не са избирани по-добрите, по-късите, а тези, които могат да бъдат ползвани, обясни министър Коритарова пред журналисти в Мездра, където заедно със служебния премиер бяха, за да проверят изпълнението на строителните дейности в този участък на бъдещия скоростен път Видин – Ботевград. По думите на Коритарова, в областите Видин, Монтана и Враца само 1/3 от пътищата са отговаряли на условията, тъй като другите са в лошо и много лошо състояние. Те ще бъдат ремонтирани след сключване на договори, увери регионалният министър, като допълни, че ремонтите са забавени, тъй като при започване на работа служебното правителство е заварило липса на договори за текущи ремонти и поддръжка на пътищата. 

По отношение на затварянето на участъка от Мездра до Лютидол, министър Коритарова заяви, че не е имало друг вариант за изграждането на оставащите съоръжения. „Няма как да осигурим пътна безопасност на пътуващите и безопасност на строителните работници. За да може строителят да изпълни своя ангажимент до края на настоящата година, ние трябва да му осигурим наистина спокойна работа“, заяви министърът, допълвайки ,че сроковете, посочени в линейния график за изпълнение, ще се следят и при забавяне ще се налагат своевременно санкции, без да се чака краят на периода за завършване.