24-ма задържани при спецакцията във видинския кв. „Нов път“

Образувани три досъдебни производства и съставени над 30 акта
Сподели: 

На 19 май, в хода на проведена операция за противодействие на битовата престъпност на територията на кв.“Нов път“ във Видин, полицейските служители са проверили 510 моторни превозни средства и 920 души (от тях 70 лица от криминалния контингент). Действията са осъществени от служители на Областна дирекция на МВР – Видин, трите районни управления в областта и Зонално жандармерийско управление – Монтана под надзора на прокуратурата, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР.
Четири контролно-пропускателни пункта са били ситуирани на входно-изходните точки на „Нов път“, един мобилен полицейски екип е извършвал проверки в квартала, две КПП-та са били разположени край Новоселци.
За констатираните нарушения служителите на реда са съставили 23 акта и 37 фиша по Закона за движението по пътищата и 10 акта по Закона за българските лични документи. Униформените са връчили 16 електронни фиша и девет заповеди за прилагане на принудителна административна мярка, и са съставили 37 протокола по чл.65 от ЗМВР.
В хода на операцията са образувани три досъдебни производства. Две от тях по чл. 234 от НК (държане на акцизни стоки без български акцизен бандерол). Служителите на реда са иззели над 15 кг нарязан тютюн без бандерол. Едно досъдебно производство е образувано по чл.345а, ал.1 от НК (подправяне или заличаване на идентификационен номер на МПС). Заведени са и три преписки – за съхранение на незаконно добита дървесина, държане на акцизни стоки без български акцизен бандерол и кражба.
По време на акцията с полицейска мярка за срок до 24 часа са задържани 24 души.