26 медала от ДЛШ по самбо за СК „Бъдин” – самбо и джудо

Сподели: 

Състезателите на видинския Спортен клуб „Бъдин” – самбо и джудо не спират да прославят града ни. Преди дни дори състезатели на видинския клуб защитиха честта и на държавата ни на световното по самбо. Доста натоварена програма, но въпреки това видинските самбисти се завърнаха с 26 медала от държавния личен шампионат (ДЛШ). На 14 и 15 ноември в град Панагюрище се проведе републиканското по самбо, което бе за момичета и момчета, кадетки и кадети, девойки и юноши младша възраст. Състезанието премина без публика, като бяха взети всички предпазни мерки предвид епидемичната обстановка. Състезателите на треньорите Габриела Кирилова и Красимир Нинков за пореден път се представиха блестящо и завоюваха общо 26 медала, от които 7 златни, 9 сребърни и 10 бронзови.
Злато при момичетата 10-12 години спечелиха Полина Добрилова и Рая Петрова. Второто място и сребърен медал завоюва Бранимира Иванова. С бронза се завърнаха Мариана Филипова и Катя Серафимова. В тази възрастова група СК „Бъдин” – самбо и джудо спечели купа за трето място в отборното класиране.
При момчетата в същата възрастова група шампиони станаха Дари Тихомиров и Валентин Добрилов. На второ място се класираха Томас Александров и Ивайло Найденов. Бронз спечели Кристиан Георгиев. И тук заслужено отборно се наредиха на трето място.
Във възрастова група кадетки състезателките на СК „Бъдин” – самбо и джудо спечелиха 3 сребърни и 2 бронзови медала. За среброто се пребориха Гергана Ангелова, Надежда Любенова и Катя Ганчева. Александра Георгиева и Мария-Антония Стоянова завоюваха бронзови медали. С тези класирания отборът спечели купа за трето място.
Кадетите на Габриела Кирилова и Красимир Нинков също се представиха достойно и се прибраха с 1 златен, 2 сребърни и 1 бронзов медал. Шампион стана Николай Ангелов. На второто стъпало на почетната стълбичка се качиха Мартин Ангелов и Миглен Георгиев. Петър Найденов спечели брознов медал. И в тази възрастова група СК „Бъдин” – самбо и джудо спечели купа за трето място в отборното класиране.
При девойки младша възраст медали също не липсваха. Шампионка стана Калина Борисова. Бронзови медали завоюваха Катя Ганчева, Александра Георгиева и Бранимира Иванова. Три медала спечелиха и юношите младша възраст. И в тази възрастова група видинлиите имаха шампион - Виктор Василев. Сребърен медал спечели Миглен Георгиев, а с бронз се окичи Петър Найденов.
                                                                                                                                                                                                        Снимки: „Бъдин” – самбо и джудо