50-годишен юбилей чества ППМГ „Екзарх Антим I“

На 17 юни е кулминацията на събитията, с които се отбелязва юбилеят
Сподели: 

На 17 юни (петък) е кулминацията на събитията, организирани във връзка с отбелязването на 50-годишния юбилей на видинската Профилирана природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“. На този ден голямото „семейство ППМГ“ ще се събере, за да празнува заедно, каза за вестник „НИЕ“ директорът на гимназията Румяна Петрова. „Идеята ни е бивши и настоящи възпитаници да тръгнем заедно в 10:00 ч. от двора на училището, с шествие на съберем „семейството“, да преминем през центъра на града и да стигнем до мястото на следващото събитие – Спортната зала. Там се организира едно изключително атрактивно шоу – баскетболен мач между  бившите и настоящите звезди на Математическа гимназия. Ще бъде много интересно. Каня всички, които проявяват интерес към това събитие, да дойдат и да го съпреживеят заедно с нас“, каза Румяна Петрова.
Програмата в следобедните часове на 17 юни продължава с прожекция на филма „50 години определяме бъдещето“, която ще се състои в Конферентния център на Областната администрация. „С този филм правим една ретроспекция. Успели сме да уловим много мили моменти в изказванията на известни наши бивши възпитаници“, отбеляза директорът на ППМГ. От 18:00 ч. в залата на Драматичен театър „Владимир Трандафилов“ ще започне юбилейният концерт по случай 50-годишнината на видинската Математическа гимназия.
Директорът Румяна Петрова сподели, че по повод юбилея е получен поздравителен адрес от държавния глава Румен Радев, както и негова заповед за удостояване на Профилирана природо-математическа гимназия с плакет „Св. св. Кирил и Методий“ на Президента на Република България. Отличието се присъжда за значим принос за образованието на поколения ученици, както и за ролята на училището в изграждането на съвременния облик и методика на профилираното обучение по точните и природните науки.