95,8 кг марихуана откриха в ТИР на Дунав мост 2

Дрогата е заловена при съвместна операция на Агенция „Митници" и МВР
Сподели: 

95,8 кг марихуана са открити при съвместна операция на служители на Агенция „Митници“ и Министерство на вътрешните работи във Видин, съобщиха от Агенция „Митници“. На 10 октомври в района на ГКПП Видин при Дунав мост 2 е спряна за проверка влизаща в страната товарна композиция от влекач и полуремарке с българска регистрация. Камионът превозвал метални профили от Унгария с общо тегло 20 тона. Извършено е сканиране с мобилна рентгенова система, в резултат на което е отбелязана зона с необичайна плътност на пода на ремаркето. Металните профили са разтоварени с кран и в конструктивна кухина в пода на ремаркето са открити 80 вакумирани пакета с тревиста маса. При полеви наркотест съдържанието на пакетите е реагирало на марихуана. Общото количество на открития наркотик е 95,8 кг.
По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 242, ал. 2, пр. 2 от НК по описа на ТД Митница Русе под надзора на Окръжна прокуратура – Видин.
Водачът на автомобила – българският гражданин В.В., е привлечен в качеството на обвиняем за контрабанда на наркотично вещество през границата на страната. Лицето е задържано за срок до 72 часа.
Снимки: Агенция „Митници“