Summer Vibes Festival 2022 привлече стотици деца и младежи

Сподели: 

Третото издание на младежкия Summer Vibes Festival привлече стотици деца и младежи, които се включиха в събитията, организирани в рамките на двудневната програма. В Крайдунавския парк на Видин, край крепостта „Баба Вида“ многобройните децата и младежите се учиха да танцуват, играха различни игри и слушаха на живо изпълненията на някои от най-популярните сред младежите звезди на българската музикална сцена.
Младежкият фестивал се проведе на 11 и 12 юни и, въпреки променливото и дъждовно време, се радваше на голям интерес от страна на участниците и зрителите. В продължение на два дни те се забавляваха на открито в dance school и участваха в игри като теглене на въже, скачане с чували, ластик, федербал, народна топка, състезания с колелета, тротинетки и др. Така събитието успя да постигне целта си – да изведе децата и младите хора от дигиталния свят и да им покаже удоволствието на общуването в реалния.
Най-активните участници в заниманията имаха шанса да спечелят страхотни награди. Те бяха раздадени през втората фестивална вечер, когато станаха ясни имената на големите победители в томболата на Summer Vibes Festival. Стефи Ванкова спечели трета награда – скейтборд. Тя беше връчена от Пенка Асенова, секретар на Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни. С тротинетки си тръгнаха отличените с втора и трета награда – Симона Мартинова и Валентин Тодоров. Късметлиите получиха подаръците от заместник-кмета на Община Видин Борислава Борисова. Тя поздрави всички спечелили и благодари на участниците и публиката на третото издание на младежкия фестивал, с пожеланието да дойдат отново и догодина.
Най-дългоочаквани за младежите и деца определено бяха вечерните концерти, на които те можеха да гледат и слушат отблизо любими наши свои изпълнители. След като първата вечер фестивалната сцена до крепостта „Баба Вида“ бе „превзета“ от Дара, Торино и Пашата, в концертите днес се представиха V:RGO, EMIL TRF, Moneystaxs и DJ Theo. Дадена бе възможност за изява и на местни подгряващи изпълнители – музиканти, певци и танцьори.
Summer Vibes Festival се организира от Община Видин и Event Masters, с подкрепата на Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни. Достъпът до всички събития във фестивала беше свободен.