Триобластен вестник Видин Враца Монтана

Водещи новини

Сериозни щети нанесе бурята, която вилня във Видин по-рано днес. Над 30 сигнала за различни щети са постъпили до този момент при дежурния служител в Община Видин, съобщиха от местната институция. Заради бурята, която се разрази около 17:30 ч. и бе придружена със силни пориви на вятър и градушка, са изкоренени над 15 дървета на територията на град Видин, като голяма част от тях са в Крайдунавския парк.

Проект за ремонт на закритата лекоатлетическа писта във Видин, който Общината е подала в министерство на младежта и спорта, е бил одобрен за финансиране. Това стана ясно на проведеното днес (27 юни) заседание на Общинския съвет (ОбС). Средствата за реализиране на заложените по проекта дейности, които са в размер на 700 171,82 лв., се отпускат по реда на Наредба № 4 от 8.07.2019 г. за финансово подпомагане на изграждането и обновяването на спортни обекти държавна и общинска собственост.

Посланикът на Кралство Испания в България Негово Превъзходителство Алехандро Поланко Мата бе на посещение във Видин днес (20 юни). В нашия град дипломатът се срещна с деца, трениращи футбол в спортно-социалното училище на Фондация „Реал Мадрид“, което от няколко години функционира във Видин.

Третото издание на младежкия Summer Vibes Festival привлече стотици деца и младежи, които се включиха в събитията, организирани в рамките на двудневната програма. В Крайдунавския парк на Видин, край крепостта „Баба Вида“ многобройните децата и младежите се учиха да танцуват, играха различни игри и слушаха на живо изпълненията на някои от най-популярните сред младежите звезди на българската музикална сцена.

Село Чупрене отново стана център на турлашкия бит и култура. В рамките на три дни – от 10 до 12 юни – китното село е домакин на XVI-ото издание на Турлашкия фолклорен събор „Када кум прасе и ти вречу“.

Еврокомисарят по сближаване и реформи Елиза Ферейра бе на посещение във Видин на 9 юни. Тя бе придружавана от вицепремиера и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов и заместник-министъра на МРРБ Деляна Иванова. Във Видин те проведоха среща с кмета на общината д-р Цветан Ценков, като обсъдиха различни важни теми, една от които – необходимите инвестиции за развитие на инфраструктурата във Видин и Северозапада.

37 млн. лв. ще бъдат инвестирани за разширяване и модернизиране на индустриалната зона във Видин. Това съобщи вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова, която днес (7 юни) посети индустриалната зона. Нинова определи възстановяването на зоната като златна възможност за развитие на Северозапада и подчерта, че това е част от един сериозен план за възстановяване на Северозападна България.

Днес (6 юни) бе направена символична първа копка по проекта за изграждане на нови социални жилища в град Видин.