Благодеяние

Кметът на община Ружинци: Предстои ни много работа през тази година

„НИЕ“: Г-н Александров, беше обявено, че в бюджета на държавата са заделени средства за финансиране на проекти на общините. Има ли предвидено целево финансиране за Община Ружинци и за какви проекти?

Младите състезатели на клуба по кану-каяк „Бдин-77“ получиха спортни пособия

Дарение от разнообразни спортни пособия получиха младите спортисти от клуба по кану-каяк „Бдин-77“. То е направено от Общински съвет по наркотичните вещества и Превантивно-информационен център (ОбСНВ и ПИЦ) и се състои от баскетболни и медицински топки, въженца за скачане, както и три комплекта фитнес ластици за тренировка от 11 части.

Училища във Видинско и Монтанско получиха дарение от лаптопи

Училища в малки населени места във Видинско и Монтанско получиха общо 90 лаптопа, предоставени от голяма айти компания. Дарението бе предоставено в рамките на инициативата „Равен старт“. Кампанията, която продължава вече трета поредна година, има за цел да помогне на най-нуждаещите се деца в бедни региони, като им предостави инструменти за учене и развитие в света на цифровите технологии.

Продължава поставянето на пейки във Видин и населените места в Общината

Служители на Общинското предприятие „Чистота, озеленяване и облагородяване“ днес монтираха 16 нови пейки в ж.к. „Александър Стамболийски“. До момента са поставени пейки в жилищните комплекси „Георги Бенковски“, „Панония“, „Вида“, „Крум Бъчваров“ и „Гео Милев“. Предстои работата да продължи в кварталите „Химик“, „Христо Ботев“, „Васил Левски“ и други.

Окончателно: Забраниха продажбата на райски газ

Депутатите окончателно одобриха употребата на диазотен оксид (райски газ) само в производството на храни. Райският газ като добавка в храни се допуска в обекти за производство и преработка на храни и заведения за обществено хранене, когато се използва като добавка в помещенията за приготвянето на храни, предвиждат приетите на второ четене промени в Закона за храните текстове. Така популярните пълнители с райски газ, опасни за здравето, особени при подрастващи, са забранени за продажба, вкл. в заведения и нощни клубове.

България с първа квота за Париж 2024 в кану-каяка

Квотата идва благодарение на Йоана Георгиева, която преди две седмици се класира втора във финал "Б" на дисциплината 500 метра едноместен каяк по време на световното първенство за мъже и жени в Дуисбург, Германия. Месец преди това Йоана Георгиева спечели титлата на 200 метра едноместен каяк при девойките до 23 години на Световното първенство по кану-каяк в Аурондзо (Италия) и сребърен медал на 500 метра едноместен каяк по време на световното първенство за младежи и девойки до 23 години в Аурондзо, Италия.

Видинската синагога отвори врати като Културен център „Жул Паскин“

Гости и граждани се събраха днес /04.09/, за да присъстват на официалното откриване на възобновената сграда, което стана възможно в рамките на проект „Реставрация и адаптация на Синагога – Видин в туристически обект „Културен център „Жул Паскин“, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020, приоритетна ос 6 „Регионален туризъм“.

Община Видин получи грамота от Областната дирекция на МВР за успешна съвместна работа

По случай професионалния празник на служителите от Министерството на вътрешните работи, който се отбелязва на 5 юли, днес в ОДМВР – Видин бе проведено тържествено събрание. Сред официалните гости на празника бе и заместник-кметът на Община Видин Светослав Скорчев. В тържеството се включи и делегация на Полицейския инспекторат на окръг Долж (Румъния), водена от директора главен комисар Лауренцу Думитреску.

Договорът за подготовка на МИГ - ЛОМ за 2023г.-2027г. бе връчен на Кмета на Община Лом на официална церемония

Кметът на Община Лом д-р Георги Гаврилов участва в официалната церемония по връчването на договори на общини за финансиране на Местни инициативни групи (МИГ) по подхода „Водено от общностите местно развитие“ (ВОМР).

Страници