Благодеяние

Кметът на Ружинци Александър Александров: От политическата нестабилност губят хората

„НИЕ“: Г-н Александров, тази година метеорологичните условия позволиха доста рано да откриете строителния сезон. Какво успяхте да свършите за първите четири месеца на годината?

Благотворителен концерт във Враца

На 17 май сцената на Драматично-кукления театър във Враца ще бъде домакин на благотворителен концерт в помощ на Гергана Петрова, която се бори с последствията от тежкото заболяване остеосарком.

Кметът на община Ружинци: Предстои ни много работа през тази година

„НИЕ“: Г-н Александров, беше обявено, че в бюджета на държавата са заделени средства за финансиране на проекти на общините. Има ли предвидено целево финансиране за Община Ружинци и за какви проекти?

Младите състезатели на клуба по кану-каяк „Бдин-77“ получиха спортни пособия

Дарение от разнообразни спортни пособия получиха младите спортисти от клуба по кану-каяк „Бдин-77“. То е направено от Общински съвет по наркотичните вещества и Превантивно-информационен център (ОбСНВ и ПИЦ) и се състои от баскетболни и медицински топки, въженца за скачане, както и три комплекта фитнес ластици за тренировка от 11 части.

Училища във Видинско и Монтанско получиха дарение от лаптопи

Училища в малки населени места във Видинско и Монтанско получиха общо 90 лаптопа, предоставени от голяма айти компания. Дарението бе предоставено в рамките на инициативата „Равен старт“. Кампанията, която продължава вече трета поредна година, има за цел да помогне на най-нуждаещите се деца в бедни региони, като им предостави инструменти за учене и развитие в света на цифровите технологии.

Продължава поставянето на пейки във Видин и населените места в Общината

Служители на Общинското предприятие „Чистота, озеленяване и облагородяване“ днес монтираха 16 нови пейки в ж.к. „Александър Стамболийски“. До момента са поставени пейки в жилищните комплекси „Георги Бенковски“, „Панония“, „Вида“, „Крум Бъчваров“ и „Гео Милев“. Предстои работата да продължи в кварталите „Химик“, „Христо Ботев“, „Васил Левски“ и други.

Окончателно: Забраниха продажбата на райски газ

Депутатите окончателно одобриха употребата на диазотен оксид (райски газ) само в производството на храни. Райският газ като добавка в храни се допуска в обекти за производство и преработка на храни и заведения за обществено хранене, когато се използва като добавка в помещенията за приготвянето на храни, предвиждат приетите на второ четене промени в Закона за храните текстове. Така популярните пълнители с райски газ, опасни за здравето, особени при подрастващи, са забранени за продажба, вкл. в заведения и нощни клубове.

България с първа квота за Париж 2024 в кану-каяка

Квотата идва благодарение на Йоана Георгиева, която преди две седмици се класира втора във финал "Б" на дисциплината 500 метра едноместен каяк по време на световното първенство за мъже и жени в Дуисбург, Германия. Месец преди това Йоана Георгиева спечели титлата на 200 метра едноместен каяк при девойките до 23 години на Световното първенство по кану-каяк в Аурондзо (Италия) и сребърен медал на 500 метра едноместен каяк по време на световното първенство за младежи и девойки до 23 години в Аурондзо, Италия.

Видинската синагога отвори врати като Културен център „Жул Паскин“

Гости и граждани се събраха днес /04.09/, за да присъстват на официалното откриване на възобновената сграда, което стана възможно в рамките на проект „Реставрация и адаптация на Синагога – Видин в туристически обект „Културен център „Жул Паскин“, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020, приоритетна ос 6 „Регионален туризъм“.

Страници