Благодеяние

Продължава поставянето на пейки във Видин и населените места в Общината

Служители на Общинското предприятие „Чистота, озеленяване и облагородяване“ днес монтираха 16 нови пейки в ж.к. „Александър Стамболийски“. До момента са поставени пейки в жилищните комплекси „Георги Бенковски“, „Панония“, „Вида“, „Крум Бъчваров“ и „Гео Милев“. Предстои работата да продължи в кварталите „Химик“, „Христо Ботев“, „Васил Левски“ и други.

Окончателно: Забраниха продажбата на райски газ

Депутатите окончателно одобриха употребата на диазотен оксид (райски газ) само в производството на храни. Райският газ като добавка в храни се допуска в обекти за производство и преработка на храни и заведения за обществено хранене, когато се използва като добавка в помещенията за приготвянето на храни, предвиждат приетите на второ четене промени в Закона за храните текстове. Така популярните пълнители с райски газ, опасни за здравето, особени при подрастващи, са забранени за продажба, вкл. в заведения и нощни клубове.

България с първа квота за Париж 2024 в кану-каяка

Квотата идва благодарение на Йоана Георгиева, която преди две седмици се класира втора във финал "Б" на дисциплината 500 метра едноместен каяк по време на световното първенство за мъже и жени в Дуисбург, Германия. Месец преди това Йоана Георгиева спечели титлата на 200 метра едноместен каяк при девойките до 23 години на Световното първенство по кану-каяк в Аурондзо (Италия) и сребърен медал на 500 метра едноместен каяк по време на световното първенство за младежи и девойки до 23 години в Аурондзо, Италия.

Видинската синагога отвори врати като Културен център „Жул Паскин“

Гости и граждани се събраха днес /04.09/, за да присъстват на официалното откриване на възобновената сграда, което стана възможно в рамките на проект „Реставрация и адаптация на Синагога – Видин в туристически обект „Културен център „Жул Паскин“, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020, приоритетна ос 6 „Регионален туризъм“.

Община Видин получи грамота от Областната дирекция на МВР за успешна съвместна работа

По случай професионалния празник на служителите от Министерството на вътрешните работи, който се отбелязва на 5 юли, днес в ОДМВР – Видин бе проведено тържествено събрание. Сред официалните гости на празника бе и заместник-кметът на Община Видин Светослав Скорчев. В тържеството се включи и делегация на Полицейския инспекторат на окръг Долж (Румъния), водена от директора главен комисар Лауренцу Думитреску.

Договорът за подготовка на МИГ - ЛОМ за 2023г.-2027г. бе връчен на Кмета на Община Лом на официална церемония

Кметът на Община Лом д-р Георги Гаврилов участва в официалната церемония по връчването на договори на общини за финансиране на Местни инициативни групи (МИГ) по подхода „Водено от общностите местно развитие“ (ВОМР).

Кирил Кунчев: Тренинговият подход все повече се налага и измества в периферията лекцията и традиционната презентация

„НИЕ“: Г-н Кунчев, какви са Вашите впечатления от обученията за повишаване на квалификацията на педагогическите специалисти,  които се провеждат в рамките на проект на Сдружение „Активно общество? 

Педиатрията на МБАЛ „Св. Петка“ получи дарение

Педиатрията на Многопрофилната болница за активно лечение „Света Петка“ получи дарение от Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим – Велик приорат България. То бе връчено днес (6 юни) в болничното заведение. На събитието присъстваха заместник-кметът по хуманитарни дейности и социална политика на община Видин Борислава Борисова, директорът на МБАЛ „Света Петка“ д-р Ивета Найденова, началникът на отделението по педиатрия д-р Пламен Филипов, служители от болничното заведение.

Близо 7 200 души са се вписали в регистъра на хазартно уязвимите лица

След двегодишно прекъсване, регламентирано със законодателни промени, на 12 декември 2022 г. НАП поднови поддържането на списъка с хора, които смятат, че имат или биха могли да развият хазартна зависимост. Регистърът не е публичен, напомнят от приходната агенция. Достъп до него имат ограничен брой служители, определени от изпълнителния директор на НАП и хазартните оператори.

Два екопроекта ще бъдат реализирани в община Мездра в Националната кампания „Чиста околна среда – 2023“

  Проектите на Кметство Царевец „Село Царевец – обичам природата и аз участвам“ и на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Мездра „Екозанималня“ са одобрени за финансиране в конкурса на тема „Обичам природата – и аз участвам”, организиран за 20-а поредна година от Министерство на околната среда и водите и от Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда – 2023”.

Страници