Благодеяние

Благотворителна акция за ремонт на жилището на момиче от Видин, израснало в приемно семейство

Призив за дарения и доброволци, които да помогнат с труда си за ремонтирането на апартамента на младо момиче от Видин, отгледано в приемно семейство, отправи във „Фейсбук“ Лео Кадели. Създадената от него платформа „Приятели, ПОМАГАЙТЕ – Лео Кадели“ досега е реализирала редица благотворителни кампании в цялата страна, една от които е в помощ на деца в село Ружинци. Новата кауза, зад която платформата застава, е в подкрепа на 20-годишната Валя, а плановете са акцията да се реализира на 13, 14 и 15 май.

В ОбС – Видин обсъдиха подкрепата за бежанците от конфликта в Украйна и кметските заплати

Община Видин ще може да настанява бежанци от конфликта в Украйна в общински сгради, както и при необходимост да им помага финансово да посрещнат основните си потребности. Решението за това, след доста дълги дебати, бе взето на проведеното днес (28 март) заседание на видинския Общински съвет. Още едно предложение, включено в дневния ред, предизвика продължителни обсъждания – за увеличението на заплатите на кмета на община Видин и на кметовете на кметства. В крайна сметка обаче и то беше прието.

Община Видин продължава да подпомага украинските бежанци

Днес заместник-кметът на Видин Борислава Борисова е посетила настанените в два хотела украинските граждани, за чието изхранване шест дни Общината се грижи. Заедно с Борисова са били директорът на Общинското предприятие „Социални дейности“ Лиляна Косовска и служители от предприятието, както и председателят на Общинския съвет по наркотичните вещества Лора Стоянова и психологът Веселка Димитрова и Евгени Цветков, медицински специалист от звено „Детско и училищно здравеопазване“.

Поредно дарение от проф. Валентин Джонов за Видин

Проф. Валентин Джонов, който от години живее в Швейцария и в момента е директор на Института по анатомия към Университета в Берн, вече неведнъж помага на родния си град и на МБАЛ „Света Петка“. Сегашното му дарение включва две легла за родилки за Отделението по акушерство и гинекология, медицински консумативи, работно облекло и обувки, офис техника за общинската администрация и др.

Областният управител на област Видин организира подкрепа за украински граждани

Областният управител на област Видин Любен Иванов е предприел действия във връзка с оказване на подкрепа на украински граждани, които желаят да потърсят убежище в страната ни, съобщиха от пресцентъра на Областната управа. От там уточниха, че са осигурени 40 места за настаняване на територията на областта.

С игра с награди продължава кампанията за поставяне на вендинг машина за кучешка храна във Видин

Преди дни видинчанинът Юлиян Миков поде кампания за набиране на средства за поставяне във Видин на вендинг машина, която „яде“ пластмасови бутилки, а в замяна пуска кучешка храна. До момента дарения са направили повече от 45 души, а събраната сума е в размер на над 800 лв. Вторият етап на дарителската акция започва с обявяване на игра, която има за цел да насърчи повече хора да споделят публикувания във „Фейсбук“ пост за кампанията и така да допринесат за популяризирането на добрата кауза.

Кампания набира дарения за поставяне във Видин на вендинг машина за кучешка храна

Благотворителна кампания набира средства за поставяне във Видин на вендинг машина, в която гражданите да поставят пластмасови бутилки и метални кенчета, а в замяна тя да пуска храна за кучета. Необходимата сума е 3000 лв., а инициативата за набирането им е на Юлиян Миков.

Видинчанинът Мартин Петров стана „УБУНТУ" - изкачи Килиманджаро и спечели сърцата на децата в Африка

Като „Убунту" посрещнаха покорителя на Килиманджаро Мартин Петров децата в Африка, след като той се изкачи благотворително до най-високата точка на Килиманджаро – Ухуру (5895м). „Убунту“ е африканско етично учение, свързано с Нелсън Мандела – хуманистична философия, мироглед, основан на доверието между хората и тяхната взаимна връзка, често се използва като „Аз съм, защото сме ние“. Така Мартин Петров успя да заслужи най-ценната титла на черния континент.

Община Видин предостави част от дарение, получено от проф. Джонов, за останалите общини в областта

Община Видин е предоставила част от дарението, получено от проф. Джонов, за останалите общини в областта, съобщиха от общинската администрация. Около 200 кашона с дрехи, обувки и играчки за деца са раздадени днес (26 януари) в сградата на бившето училище „Христо Ботев“.

Покоряването на Килиманджаро е следващата цел пред видинчанина Мартин Петров

В средата на месец февруари видинчанинът Мартин Петров ще се включи в експедиция в опит да изкачи Килиманджаро. Покоряването на най-високата точка на Африка е посветено на благотворителна кауза, част от международната инициатива на Фондацията към световната организация на Лайънс клубовете (LCIF) „Kilimanjaro for Kids", а целта е да се съберат средства за изграждане на учебен център за деца-сираци и със самотни родители в Кения.

Страници