Здравеопазване

28 са новите случаи на COVID-19 в област Видин, 203 са общо диагностицираните в Северозапада

203 са общо потвърдените случаи на коронавирус в областите Видин, Враца и Монтана за изминалото денонощие. За Видинска област новите случаи са 28, за Врачанска – 89, а за Монтанска – 86. Това показват данните на националната информационна система.

30 са новите случаи на COVID-19 в област Видин, 184 са общо диагностицираните в Северозапада

184 са общо потвърдените случаи на коронавирус в областите Видин, Враца и Монтана за изминалото денонощие. За Видинска област новите случаи са 30, за Врачанска – 82, а за Монтанска – 72. Това показват данните на националната информационна система.

Извънредната епидемична обстановка се удължава до 31 март 2022 г.

Обявената извънредна епидемична обстановка да бъде удължена до 31 март 2022 година е решил Министерският съвет на проведеното днес редовно заседание.

33 са новите случаи на COVID-19 в област Видин, 173 са общо диагностицираните в Северозапада

173 са общо потвърдените случаи на коронавирус в областите Видин, Враца и Монтана за изминалото денонощие. За Видинска област новите случаи са 33, за Врачанска – 74, а за Монтанска – 66. Това показват данните на националната информационна система.

5 са новите случаи на COVID-19 в област Видин, 30 са общо диагностицираните в Северозапада

30 са общо потвърдените случаи на коронавирус в областите Видин, Враца и Монтана за изминалото денонощие. За Видинска област новите случаи са 5, за Врачанска – 22, а за Монтанска – 3. Това показват данните на националната информационна система.

Повторно преболедувалите COVID-19 могат да изтеглят сертификата си от his.bg

Всички граждани, които са повторно преболедували коронавирусната инфекция и фигурират като потвърдени случаи с положителен PCR резултат или антигенен тест в Националния регистър за борба с COVID-19, имат възможност да изтеглят своя електронен документ за преболедуване през портала на Националната здравно-информационна система (НЗИС) на адрес https://www.his.bg/bg/dgc, съобщиха от „Информационно обслужване“.

33 са новите случаи на COVID-19 в област Видин, 249 са общо диагностицираните в Северозапада

249 са общо потвърдените случаи на коронавирус в областите Видин, Враца и Монтана за изминалото денонощие. За Видинска област новите случаи са 33, за Врачанска – 121, а за Монтанска – 94. Това показват данните на националната информационна система.

Как изглежда удостоверението за наличие на антитела показаха от „Информационно обслужване“

От „Информационно обслужване“ показаха образец на удостоверението за наличие на антитела срещу SARS-Cov2, доказано чрез лабораторен тест, което от днес гражданите вече могат да получават. Съгласно Заповед РД-01-915 от 09.11.2021 г. на министъра на здравеопазването, всички граждани, които имат направено изследване за наличие на IGG антитела срещу SARS-CoV-2 след 11.11.2021 г.

37 са новите случаи на COVID-19 в област Видин, 222-ма са общо диагностицираните в Северозапада

222 са общо потвърдените случаи на коронавирус в областите Видин, Враца и Монтана за изминалото денонощие. За Видинска област новите случаи са 10937, за Врачанска – 112, а за Монтанска – 73. Това показват данните на националната информационна система.

И преболедувалите с антитела срещу COVID-19 ще получават зелен сертификат

От четвъртък, 11 ноември, за „зелен сертификат“, който да се използва на територията на България, ще се признават лабораторни изследвания, доказващи наличието на определено количество антитела. Удостоверението ще е валидно 90 дни. А за да бъде получено то, стойностите на антитела срещу SARS-CoV-2, доказано чрез тест за количествено изследване на Anti-SARS-CoV2 IgG, трябва да надхвърлят праговата стойност 150 BAU/ml. Това беше съобщено на пресконференция вчера (9 ноември).

Страници