Любопитно

Сдружение „Активно общество“ провежда дискусии с ученици за зависимостите

През изминалата седмица експерти по проект Не!ЗАвисим!, който се реализира от Сдружение „Активно общество“ проведоха няколко срещи в училища в област Видин. Пред възпитаници на Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ – гр. Видин, ГПЧЕ „Йордан Радичков“ – гр. Видин, СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Брегово и СУ „Цар Симеон Велики“ – гр. Видин, бяха представени видео спотове, целящи превенция на различни зависимости сред младите хора.

Шахматен турнир се проведе в село Горни Лом

Турнир по шах се проведе преди дни в село Горни Лом (община Чупрене). Спортното събитие е традиционно – организира се всяка година с подкрепата на Община Чупрене. Тазгодишното издание бе открито от кмета на Чупрене Анжело Добричов, който пожела успех на всички участници. След това той направи и първият символичен ход, с което бе даден старт на състезанието. 

Обявиха победителите във фотопредизвикателството „Панаири, панаири…“

Приключи конкурсът, с който Община Видин провокира любителите на креативната фотография да уловят пъстрата атмосфера на тазгодишния традиционен панаир, който се проведе в нашия град от 19 до 27 август. Вчера (12.09) бяха отчетени харесванията, събрани от всяка от подадените в рамките на фотопредизвикателството снимки, които са публикувани в създаденото за целта събитие във Фейсбук страницата на Общината.

Предпремиера на сериала „С река на сърцето“ във Видин

Предпремиера на сериала „С река на сърцето“ се състоя тази вечер във Видин, до крепостта „Баба Вида“. Изборът на нашия град за мястото, където за пръв път пред публика да бъде показана новата телевизионна продукция, не е случаен. Тя е изцяло заснета във Видин и неговите околности. В знак на благодарност за топлото посрещане и гостоприемството, от екипа на сериала, с подкрепата на Община Видин, организираха в нашия град първата публична прожекция.

Алкохолът – страшният крадец на мечти и животи

Иван е примерен ученик. Не пуши, не употребява наркотици, дори марихуана не е пробвал. Успехът му е добър. Тренира баскетбол и мечтата му е да стане професионален баскетболист. Тази мечта изглежда все по-близо. До една нощ. Иван празнува със съотборници победата на отбора. Всички пият – Иван също. А след като компанията се разотива, Иван се качва в колата, която му е подарък за 18-ия рожден ден, за да се прибере. Така и не стига до вкъщи.

Видин се включи в инициативата „Нощ на литературата“

Откъси от книги на съвременни европейски автори четоха в Нощта на литературата във Видин. Община Видин, в партньорство с Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“ и Регионален исторически музей, се отзова на поканата за участие в европейския проект „Нощ на литературата“. На 7 септември тази година се проведе 11-ото издание на инициативата, чиято цел е популяризирането на съвременната европейска литература, преведена на български език. В ежегодното международно събитие познати сред обществеността личности четат откъси от книги на европейски автори.

С концерт и спортни занимания във Видин ще се противопоставят на агресията сред младежите

Концерт с популярни изпълнители, спортни занимания и обучения за младежи – това ще предложи тридневният младежки фестивал, който ще се проведе във Видин от 8 до 10 септември. Програмата започва с обучения, които ще бъдат организирани в залата на Общинския съвет, от 11:00 ч.

„С река на сърцето“ със специална предпремиера във Видин

Крепостта „Баба Вида“ ще посрещне първата публика на новия сериал „С река на сърцето“. Той се снима в най-красивите кътчета на Видин и региона от началото на месец май и голяма част от екипа на продукцията се премести да живее тук за периода на снимките, радвайки се на топлото посрещане и гостоприемството на местните жители. Това е причината първата публична прожекция да бъде организирана във Видин дни преди ефирната премиера на сериала.

Младежите и капана на цигарите

15-годишната Ралица поглежда часовника на телефона си с нетърпение – остават десет минути до звънеца. На нея обаче й се струва, че секундите се влачат. Най-после звънецът бие. Ралица едва изчаква учителката по математика да напусне стаята, преди да я последва. Скоро вече стои на тротоара пред училището, а още не излязла от двора, е извадила цигари. Пали я.

Кметът на Видин поздрави столетницата Мария Костова

На 4 септември възрастната жена отпразнува своя 100-годишен юбилей. По този повод тя получи подаръци от Община Видин, както и поздравителен адрес от кмета д-р Цветан Ценков. Той пожелава на Мария Костова да се радва на крепко здраве, щастие и спокойни дни, както и да съхрани бодростта и силата на духа, за да може и занапред да предава натрупаната през годините мъдрост.

Страници