Политика

ОбС – Видин прие декларация относно новоизградения буферен паркинг преди Дунав мост 2“

Декларация във връзка със създалата се ситуация след започването на работа на буферния паркинг на Дунав мост 2 прие Общински съвет – Видин. Темата беше дискутирана на проведеното днес заседание на Общински съвет – Видин. Документът беше предложен от общинския съветник Калин Виденов.

Междуведомствени работни групи ще ускорят реализацията на проектите за нови ядрени мощности в АЕЦ „Козлодуй“ и Вертикалния газов коридор

Със заповед на министър-председателя Димитър Главчев са създадени междуведомствени работни групи за ускоряване процеса по реализация на проектите за изграждане на нови ядрени мощности в АЕЦ „Козлодуй“ и Вертикалния газов коридор. Това съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет Основната цел на работните групи е да съдействат изпълнение на всички законови процедури, свързани с проектите. 

С различен цвят ще са бюлетините за изборите две в едно

С бюлетина с зелен цвят за Народно събрание и с бюлетиона със син цвят за Европейски парламент ще гласуваме на изборите 2 в 1 на 9 юни. От Централната избирателна комисия (ЦИК) показаха образци на бюлетините за вота две в едно, както и машините за гласуване.

Враца и Монтана с общи проекти за близо 80 милиона лева

Концепцията за интегрирани териториални инвестиции на общините Враца и Монтана получи подкрепа от членовете на Регионалния съвет за развитие на Северозапада, като проектите бяха класирани на 2-ро място сред 18-те предложения. След отваряне на насоките за кандидатстване на отделните министерства, двете общини ще подадат разработени проекти на обща стойност от близо 80 милиона лева.

Ани Арутюнян е новият областен управител на Видин

Ани Арутюнян е новият областен управител на Видин. Тя замества на поста Иво Георгиев. Рокадата стана факт с прието решение на вчерашното заседание на Министерския съвет.

До този момент Ани Аратюнян беше заместник-областен управител на Видин. Хоноруван преподавател е в катедра „Политология” в УНСС. Притежава богат опит в разработването на образователни и изследователски проекти в сферата на предприемачеството, насочени към малки и средни предприятия, както на национално, така и на международно ниво.

Изтеглиха номерата на партиите и коалициите в бюлетините за вота „2 в 1“ 

Централната избирателна комисия (ЦИК) изтегли номерата на партиите и коалициите в бюлетината за гласуване за предсрочните парламентарни избори и в бюлетината за избори за български представители в Европейския парламент. Изборите „2 в 1“ ще се състоят на 9 юни. 

„Алфа рисърч“: При избори днес ГЕРБ-СДС получава 25.4% от гласовете, ПП-ДБ - 17.5%

При избори днес ГЕРБ-СДС получава 25.4% от гласовете, ПП-ДБ - 17.5%. Това показват данните от проведено от „Алфа Рисърч“ социологическо проучване, което има за цел да очертае стартовите позиции, с които политическите партии влизат в предстоящата предизборна кампания. Почти с изравнени позиции месец преди изборите са ДПС и „Възраждане“, съответно с 14,9% и 14,6%, БСП остава с 8,5%. Четирипроцентовата бариера за влизане в Народното събрание, според резултатите от проучването, прескача и партия „Има такъв народ“ – с 5,2%. 

Любен Иванов, ПП-ДБ: Продължаваме борбата за модерен Видин с просперираща икономика

Листа, която съчетава опит и младост, регистрира в 5-и МИР Видин Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ за участие в изборите за Народно събрание, насрочени за 9 юни. Водач на листата отново е Любен Иванов, който има зад гърба си опит като народен представител в 48-мия и 49-ия Парламент, както и като областен управител на област Видин. 

Парламентът ограничи рекламата на хазартни игри

Парламентът ограничи рекламата на хазартни игри. Текстовете бяха приети единодушно на второ четене със 198 гласа „за“. Това стана в последния работен ден на парламента.

Гражданите могат да проверят онлайн номера на избирателната секция и мястото на гласуване на изборите на 9 юни

Избирателите български граждани вече могат да проверят номера на избирателната секция и мястото на гласуване в изборите на 9 юни 2024 г. – за членове на Европейския парламент и на Народното събрание. Справката се осигурява от Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ към МРРБ. Информация за адреса на избирателната секция може да бъде получена на следния интернет адрес: https://www.grao.bg/elections/.

Страници