Политика

Обявиха антикризисните мерки на правителството

0% ДДС за хляба, осъвременяване на пенсиите с близо 20%, по-високи данъчни облекчения за семействата с деца и отстъпки за горивата, включително за бензин и дизел – това са само част от мерките в антикризисния пакет, приет в рамките на вчерашния коалиционен съвет. Тя бяха обявени от министър-председателя Кирил Петков на пресконференция днес, в която участваха представители на всички партии от четворната коалиция.

Мариета Георгиева е назначена за заместник-министър на образованието и науката

Мариета Георгиева, която в продължение на години беше директор на Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ – град Видин, е назначена за заместник-министър на образованието и науката. За това информираха от пресцентъра на Министерския съвет.

Областният управител на Видин иска промени в Закона за културното наследство

Областният управител на Видин Любен Иванов е направил предложение до Министъра на културата на Република България и до Комисията по култура и медии към Народно събрание на Република България за промени в Закона за културното наследство, свързани с управлението на регионалните музеи, съобщиха от пресцентъра на Областната управа.

В Грамада ще ремонтират улици и ще почистват и ще укрепват коритото на река Грамадска

Над 330 хил. лв. ще вложи през тази година Община Грамада за ремонти на улици и тротоари в общинския център. В поименния списък за капиталови разходи за 2022 година, който в началото на април Общинският съвет утвърди с приемането на бюджета на Общината, са предвидени средства за изпълнение на основен ремонт на пътна и тротоарна настилка на ул. „Васил Друмев“, ул. „Гаврил Генов“ и ул. „Тошо Хаджийски“ в град Грамада.

Посещение на френския посланик във Видин

Посланикът на Франция Нейно Превъзходителство Флоранс Робин бе на посещение във Видин на 27 април. Визитата на френския дипломат включваше срещи със заместник-кмета на община Видин Борислава Борисова и областния управител Любен Иванов. Посланик Робин също така се срещна с директора на ГПЧЕ „Йордан Радичков“ Любомир Георгиев, както и с учители по френски от това училище и от Професионална гимназия по туризъм „Михалаки Георгиев“, с които обсъди възможностите за обучение и обмен с Франция.

Александър Александров, кмет на Ружинци: Чуваме гласа на хората в общината

„НИЕ“: Г-н Александров, преди няколко дни Общински съвет – Ружинци прие бюджета на Общината за 2022 г. В какви параметри ще е той и как премина гласуването му?
Александър Александров:
Бюджетът, който Община Ружинци ще изпълнява през 2022 г., е 9 644 204 лв. Радващо за мен на проведеното на 18 април заседание той беше одобрен с 11 гласа „за“. Имаше конкретни въпроси какви са плановете за един или друг обект, но в крайна сметка след разяснения от моя страна общинските съветници подкрепиха бюджета на Общината за 2022 г.

ОбС – Ново село реши за разпределението на средствата за капиталови разходи за 2022 г.

През 2022 година в Община Ново село ще изпълняват поименен списък за капиталови разходи, в който фигурират обекти на обща стойност 1 853 390 лв. Разпределението на тези средства беше утвърдено от общинските съветници в Ново село с приемането на бюджета на Общината за настоящата година.

Нови председатели на областната и общинската организация на ДСБ във Видин

Общинската и областната организация на ДСБ във Видин са с нови председатели, съобщиха от местната партийна централа. Начело на областната организация на ДСБ в област Видин застава Лозина Николова. Тя е психолог, работи в сферата на образованието и е член на ДСБ от две години. За нов председател на видинската общинска организация на ДСБ е определен Мирослав Митeв. Той е роден във Видин, също е психолог и член на ДСБ от две години.
Двамата са избрани на проведени на 16 април отчетно-изборни събрания.

 

Посланикът на Нидерландия е на посещение в Монтана

Посланикът на Нидерландия в България Негово Превъзходителство Симон ван дер Бург  днес е на посещение в Монтана. Тази сутрин той се е срещнал с кмета Златко Живков, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Зам.-кметът на Видин Св. Скорчев: Повече дейности по благоустройство – повече придобивки за хората

„НИЕ“: Г-н Скорчев, предстои в петък Общинският съвет да разгледа бюджета на Община Видин за 2022 г. Какви цели си поставя с него Общината в сферата на благоустрояването?

Страници